RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 28. juuli 2013

Mart Helme: meie juhitud valitsus likvideerib auvõla Eesti sangarite ees

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Sinimäed, 27.07.2013
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimees Mart Helme ütles laupäeval Sinimägedes toimunud 1944. aasta kaitselahingute mälestusüritusel, et erakond kavatseb kindlasti likvideerida häbiväärse auvõla oma sangarite ees ning anda valitsusse saades väärilise riikliku tunnustuse oma veteranidele. Ühtlasi rõhutas Helme, et väikerahva võitlus ellujäämise nimel ei lõpe kunagi ning lisaks Vene imperialismile ohustab meid ka liberaalne imperialism, mis õõnestab ära rahvaste identiteedi ja moraali.
„Inimesena, kelle vanaisa võitles siinsamas Narva all Vabadussõjas ja sai selle eest asundustalu ning Vabadusristi ja kelle isa võitles siin 1944. aastal bolševike vastu, võin kätt südamele pannes kinnitada: kui Konservatiivne Rahvaerakond moodustab valitsuse – ja ükskord teeme me seda kindlasti – siis likvideerime me autu auvõla oma sangarite ees kas või postuumselt, andes neile väärilise riikliku tunnustuse Eesti vabadusvõitlejatena,“ ütles Helme veteranidele ja teistele üritusel osalenutele peetud sõnavõtus.
Mart Helme meenutas, et eesti mehed on läbi ajaloo olnud sunnitud oma kodusid ja peresid kaitsma oludes, kus ei olnud oma riiki, kuid Eesti sangarid on kõik need inimesed sellegipoolest. „Meie võitlus suuriikide anastuse vastu on nagu Taaveti ja Koljati võitlus ning meie võit väikerahvana seisneb selles, et me oleme ikka jätkuvalt olemas. Paraku, imperialism ei ole kuhugi kadunud ja meie rahvuslikku olemasolu ohustab tänapäeval suurvene šovinismiga võrdselt kosmopoliitne liberaalne imperialism, mis üritab meilt ära võtta rahvuslikku ajalugu, meie eripära ja iseolemist. Me peame pidevalt seisma oma olemasolu eest,“ rõhutas Mart Helme.

Allikas: http://www.ekre.ee/mart-helme-meie-juhitud-valitsus-likvideerib-auvola-eesti-sangarite-ees/

1 kommentaari:

Anonüümne 28. juuli 2013, kell 14:40  

Kas meie valitsusest ka keegi seal oli?Ega vist polnud,see näitab juba isegi valitsuse üleolevat suhtumist rahvasse.See oleks ka ju valijatega kohtumine ja veel milline!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP