RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 4. juuli 2013

MATTI ILVES: MIKSER´I JÄRJEKORDNE LOLLUS

Sotside (sotsidest lugege lisaks SIIT) suur juht on hakkama saanud järjekordse lollusega. "Postimees" kirjutab": "Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Sven Mikser ütles, et ei näe ühtegi põhjust, miks Eesti peaks takistama Edward Snowdeni kohtu ette astumist juhul, kui too peaks siia sattuma, olles vastupidisel seisukohal Rainer Nõlvakuga, kelle arvates võiks Eesti Snowdenit aidata."
Milleks pidi S. Mikser üldse sellel teemal sõna võtma? Edward Snowdeni saatus ei puuduta tõenäoliselt kuidagi Eesti sisest poliitilist võitlust. Sellega demonstreeris ta muidugi sotsiaaldemokraatide ja ka isiklikult enda piiritut truudust selle maailma vägevate ees ja ei midagi muud.

Eriti totter paistab see sõnavõtt nüüd, kui on teatavaks saanud, et "Der Spigel´i"(30.juuni 2013) andmetel USA on luuranud ka Euroopa Liidus ja mis veel kõige hullem, teeb seda ka EL-u institutsoonide vastu. Näiteks pealt kuulatakse E Liidu esindust Washingtonis. Pealt kuulatakse ka liidu esindusi ja asutusi New Yorgis. Spioneerinisele on allutatud mitmed E Liidu riigid, näiteks Saksamaa, Prantsusmaa ja veel mõned, kusjuures Saksamaa järel oli nuhkimine kõige suurem, selle intensiivsus oli võrdväärne Iraaniga.
E Liit on juba hoiatanud USA-d, et kui see teave mis toetub Snowdeni avalikustatud andmetele osutub tõeks, on oodata suhetes USA-ga tõsist tagasilööki.
Huvitav, mitu terrorirünnakut suudeti ära hoida E Liidu organisatsioone pealt kuulates?

Terrorismi vastase võitlusega saab tänapäeval õigustada eriti laiahaardelist nuhkimist. Mida rohkem selliseid värdjalikke tegevusi avalikustatakse, seda parem. Edward Snowden väärib tõsist imetlust, seoses isiklikku julgust nõudva pealtkuulamise avalikustamisega ja seega oleks Eesti kohus teda igati aidata, kuid meie kartellipoliitikutelt ei saa sellist käitumist muidugi oodata ja seda näitas kujukalt oma agaruses ka Mikser.

Nüüd tuli teade, Snowden on esitanud asüülipalve vist isegi 21. riigile, sealhulgas Soomele ja Saksamaale. Loodame, et mõnes riigis leidub veel iseseisvaid poliitikuid, kes ei värise USA ees ja mõni riik annab talle ka varjupaiga.

1 kommentaari:

Rait 5. juuli 2013, kell 22:53  

Jah,
selliste tänapäeva
(RIIK) äriettevõtete, muidugi korrumpeerunud ettevõtete vastu ei saa, kuid ise loodan leida saare kuskil soojal maal kuhu kogu nende lolluste eest pageda ja ülejäänud elu inimväärselt mööda saata!



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP