RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 1. juuli 2013

MATTI ILVES: PRANTSUSMAA ALLAKÄIK JÄTKUB


Viimasel ajal tuleb vähe uudiseid E Liidu riikide majanduse kohta, nii et tundub juba kõik parimas korras olevat. Kilgatakse, et euroliidu uus eelarve on lõpuks kooskõlastatud, kuigi see peab veel läbima parlamendi kadalipu.
Mis aga toimub Euroopa ühe võtmeriigi majanduses?
Prantsumaa majandus on endiselt allakäigu teel ja viimane raport näitas, sisemajanduse kogutoodang vähenes jälle 0,2%. Kasvas ka töötute määr ja praegu on see roninud juba 10,4%-ni, mis on kõrgeim tase alates 1998. aastast.
Prantsuse valitsuse pingutused majanduse elavdamiseks ja tööpuuduse vähendamiseks pole andnud mingeid tulemusi. Asi on läinud juba nii hulluks, et valitsus on hakanud realiseerima riigi veinivarusid oksioni kaudu, see on jaba teine kord sellel aastal, kus üks Euroopa valitsus pidi veine nii müüma.

Samuti on tarbijate usaldus langenud rekordmadalale, alates 1972. aastast kui seda mõõtma hakati. Statistikaamet ütles, üha rohkem inimesi saab aru, et on oodata tööpuuduse suurenemist ja majandus jätkuvat halveneb. Suur osa vastajaid arvas, on halb aeg teha suuremaid oste ja nad tunnevad, et nende võime säästa raha kaob.

Euroala majanduses on Prantsusmaa kindlalt teisel kohal, jäädes Sakamaast maha vaid vaevalt veerandi võrra ja eriti vahva on, kui selline "majandusvedur" peaks sattuma abivajajate hulka ja ESM-ist nn. laenu küsima. Siis kukub kolinal kokku kogu euroala ja takkapihta ka E Liit. Prantsusmaa riigivõlg on juba lähenemas 100. protsendile, tegelikult loetakse jätkusuutlikuks riiki, kus riigivõlg on 60%-di piires. Nüüd on E Liidu spetsid seda piirmäära nihutanud jaba üle saja ja see pole muud kui puhas pettus.

Kasutatud allikas: http://money.cnn.com/2013/06/27/news/economy/france-low-consumer-confidence/index.html?hpt=ibu_c2

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP