RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 19. juuli 2013

MATTI ILVES: VIKERRAADIO JÄTKAB MULTIKULTI PROPAGANDAT

Vikerraadio saatejuht Eeva Esse otsustas hiljuti rääkida pulmade ettevalmistamisest ja kutsus saatesse ka kaks hoolikalt valitud pruuti, Laura Põldmaa ja Grete Sõõrumaa. Jah, suvi on see aeg (lisaks aastavahetusele), kus peetakse palju pulmapidusid ja mõnigi abiellumisealine noor kuulas ehk tähelepanelikult seda saadet. Mida ta siis sellest saatest teada sai?
Esitesks seda, et tänapäeva edasipüüdlikud naised ei abiellu vaeste eestlastega. Saate külalistest ühel oli peigmees rootslane ja teisel ameeriklane! G.Sõõrmaa pidi korraldame lausa kaks pulmapidu, ühe Eestis ja teise Ameerikas.
Mõlemad noored naised koos peigmeestega pidid kulutama ainuüksi ühe pulmapeo peale 7 000...8 000 eurot.Tänapäeva pulmapeod pidid maksma minema 3 000...12 000 €, nii, et ka vaestele mõeldi. Kolme tuhandega pidi ka mingisuguse peo saama korraldatud.
Saatekülalised muidugi ei tahtnud millestki "olulisest" loobuda. Üks neist valis peokoha lausa selle järele, et ka tulevase perekonna 3. liige - koer, saaks sellest osa võtta. Koer on muidugi tähtis, kuid tänapäeva Lääne-Euroopas pidi olema täiesti tavaline pilt, kus noor- või keskealine pere sõidab autoga ja lisaks mehele-naisele ei viibi autos mitte lapsed, vaid just koer. Ega midagi, "tore ja õpetlik järgimistvääriv" saade. Mõlemad paarid asuvad muidugi elama välismaale.
Hiljuti lugesin Enno Tammer´i raamatut "Uued väliseestlased" ja tüüpiline arvamus oli neil segapaaridel selline: "Miks me ikka veel siin oleme? Tegelikult ei olegi sedavõrd tähtis, kus riigis või mis tingimustes elada. Küll aga on igeühe jaoks olemas optimaalne keskond, kus tulevad välja tema parimad küljed ning kus ta oma oskusi ja andeid saab kõige enam rakendada. Kus ta tunneb, et on vajalik, ning elul ja tegemistel on mõte ja sisu. Näib, et meie oleme just siin, Californias, leidnud oma koha maailmas, koha, kus inimeste väärtushinnangud ja eelistused on meie omadega sarnased, kliima just see õige ning keskklassi elamistingimused meie perele sobilikud."

Meil on justkui unustatud laulusõnad: "Siin kasvab eesti meeste sugu ja sammub vabadusele; siin kasvab priskelt eesti neiu ja sirgub eesti mehele."

Kodumaa:

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP