RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 31. juuli 2013

Raport: kui organiseeritud kuritegevus oleks riik, kuuluks see G20-sse

Organiseeritud kuritegevuse maht on ülemaailmselt nii suur, et kui see oleks riik, kuuluks see maailma suuremate majandustega riike koondavasse G20-sse, teatas Austraalia valitsus teisipäeval, vahendab BNS.

Siseminister Jason Clare ütles Austraalia kuritegevuskomisjoni (ACC) iga kahe aasta tagant välja antavat raportit esitledes, et organiseeritud kuritegevus on interneti tõttu muutunud keerukamaks ning ulatuslikumaks. “Organiseeritud kuritegevuse maht ulatub ülemaailmselt aastas 870 miljardi USA dollarini. See on suurem kui Indoneesia sisemajanduse koguprodukt (SKP),” lausus Clare.
Ministri sõnul neelab organiseeritud kuritegevus Austraalia majandusest aastas 13,7 miljardit USA dollarit. Internet on turuks relvadele, narkootikumidele, isikut tõendavatele dokumentidele ja lapspornole, lisas ta.
ACC-i raportis seisis, et Austraalias on organiseeritud kuritegevuse peamisteks näideteks internetipettus, krediitkaarte ning kasutajakontosid puudutava info vargus, eeslinnadesse rajatud narkolaborid ning kuritegelike rühmituste vaheline avalik vägivald.
Lisaks on ACC hinnangul Austraalia tervishoiusüsteemi üle koormanud ebaseaduslike uimastite kasutajad ning väikeettevõtteid ajab pankrotti rahapesu.
Üha enam teeb Austraalia võimudele muret ka “häktivism” ehk poliitiliselt või teemapõhiselt organiseerunud rühmituste sisseimbumine riigi andmevõrkudesse eesmärgiga edastada moraalset või poliitilist sõnumit.
Aprillis avaldatud ÜRO raport hindas riikideülese organiseeritud kuritegevuse väärtus Ida-Aasias ja Vaikse ookeani piirkonnas 90 miljardit USA dollarit.


Allikad: BNS, Fox News
Loe pikemalt: ABC Australia
Pilt: 9gag

Toimetas Mariann Joonas

Allikas: http://www.telegram.ee/maailm/raport-kui-organiseeritud-kuritegevus-oleks-riik-kuuluks-see-g20-sse#.Ufi9SltLH7N

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP