RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 8. august 2013

Helme: süüdistamine koostöös Keskerakonnaga on propagandistlik tõmblemine

helme 300x201 Helme: süüdistamine koostöös Keskerakonnaga on propagandistlik tõmblemine

Esmaspäeval lõi laineid valimisliidu Tallinna Vaba Kodanik pressiteade, milles kahtlustati kokkumängus Keskerakonda ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juhti Mart Helmet. Samal päeval kirjutas võimalikest salasepitsustest kahe erakonna vahel ka Eesti Päevaleht. Uurisime süüdistuste paikapidavuse kohta Mart Helmelt endalt.

“Meie erakonna süüdistamine koostöös Keskerakonnaga on lõbus propagandistlik tõmblemine. Seda enam, et süüdistajad – eelkõige sotsid ja Reform, aga patust pole puhas ka IRL – on ise kõik Keskerakonnaga erinevaid koalitsioone sõlminud, sotsid viimati Tallinnas, kus nad haledalt Savisaare puudliks olid,” jutustas Helme Telegramile.
“Mis puutub meisse, siis mina isiklikult kõnelesin Savisaarega silmast silma viimati kümme aastat tagasi, EL-iga ühinemise kampaania ajal, kui meid vastastikku huvitasid teineteise eurovastasuse tõsiseltvõetavused. Pärast seda oleme mõned korrad kusagil kokku põrgates vaid teretanud,” kommenteeris EKRE juht oma suhteid Tallinna linnapeaga.
Helme sõnul on tal üldse naljakas jälgida, kuidas nn valged erakonnad Keskerakonda materdavad, ajades ise sisuliselt sama poliitikat: “Omal ajal langes Savisaar teiste poliitikute põlu alla, kuna soovis Eestis kehtestada kakskeelsuse ja ellu viia kodakondsuse nullvariandi. Praegu tehakse kõike seda sama Reformierakonna, IRL-i ja sotside kätega: kakskeelsus (Kirde-Eestis kohati ükskeelsus) on Eesti reaalsus, kusjuures peavoolumeedia pasundab lakkamatult, kui hea asi vene keel ja selle oskamine on.”
Ta lisas, et kodakondsuse nullvarianti viiakse ellu küll samm-sammult, kuid väga sihikindlalt, eesti keele oskust sealjuures üldreeglina enam nõudmata. “Eesti kooli kavandatava sulgemisega Narvas antakse aga sisuliselt roheline tuli sealsele autonoomiale, mida Venemaa omal ajal kohalike rünnakrühmlastega ähvardades saavutada püüdis,” sõnas Helme.
Helme ei näe Keskerakonnal ja nn valgetel erakondadel mingit kvalitatiivset vahet: “Mulle (ja meie erakonnale tervikuna) pole vastuvõetavad ei Lasnamäele õigeusu kirikut ehitav ja Tšetšeenia sõda alustanud ning demokraatia Venemaal maha mänginud (loe: maha joonud) Boriss Jeltsinile bareljeefi avav Savisaar ega riigireeturlikku piirilepingut kavandavad Reformierakond ja IRL, kommunistlikust utoopiaparadiisist unistavast Sotsiaaldemokraatlikust erakonnast rääkimata.”
“Oleme kõigile neile korrumpeerunud, stagneerunud ja rahva usalduse kaotanud erakondadele Eestis alternatiiv, kolmas tee. Ja kuna üha arvestatavam osa inimestest seda just nii ka võtab, tuleb püüda meid harjumuspärase mängu raamidesse suruda. See tähendab – laimata ja Keskerakonna puudliks tembeldada. Põhjendus, kusjuures, on absurdne: me saavat liiga palju eetriaega Tallinna TV-s. Samal ajal jäetakse pildilt välja, et ERR ja teised peavoolu meediakanalid ei anna meile juba ammu enam praktiliselt mingit eetriaega.
On loomulik, et poliitik kasutab neid esinemisvõimalusi, mida talle pakutakse. Kui ERR, Kanal2 ja TV3 hakkavad sarnaselt Toomas Lepale, kes produtsendina (vähemalt algul, ma ei tea, kuidas nüüd) müüs oma Vaba Mõtte Klubi saateid Tallinna TV-le, tsensuurivabu ja vaatajatele huvi pakkuvaid poliitikasaateid tegema ja meid sinna esinema kutsuvad – loomulikult me läheme. Aga seni, kuni mujal uksed meie ees kinni on, ei maksa vinguda, et me Tallinna TV-s esineme. Esineme seni, kuni uksed seal meile lahti on.
Muide, Savisaar oli sisuliselt sunnitud oma meediavõrgustiku looma, kuna nn valge meedia teda boikoteeris. Ka meie peame plaane, et luua oma meediakanalid – taaskäivitada oma arvamusportaal, hakata välja andma oma ajalehte, luua oma raadio- ja telejaam. Kõlab utoopiliselt ja on väga kulukas, kuid ilma märkimata kaarte lauale löömata meie poliitikas ja meedias võimutsevaid valemängijaid lüüa pole võimalik,” lõpetas Helme jutu.

Mariann Joonas
Foto: Telegram

Allikas: http://www.telegram.ee/eesti/helme-suudistamine-koostoos-keskerakonnaga-on-propagandistlik-tomblemine#.UgNXbFtLH7O

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP