RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 4. august 2013

Mart Helme: mupo võiks saada suuremad õigused


Intervjuu. Tallinna linnapeakandidaatidest populaarsuse poolest teine, Mart Helme lubab tegeleda pealinna liiklus-, turvalisus- ja keeleprobleemidega.

Emori uuringu andmetel olete Edgar Savisaare järel kõige populaarsem Tallinna linnapea kandidaat. Mis on selle põhjuseks?

Väga lihtne - ma olen n-ö kolmas ja alternatiivne jõud. Meie erakond (Konservatiivne Rahvaerakond - toim) ei kuulu nende valgete erakondade hulka, mis on end avalikkuse ees skandaalidega diskrediteerinud, alustades elamislubade müümisega ja lõpetades parteide sisetülidega. Ühtlasi ei kuulu me oma rahvuslikkusega kindlasti ka Keskerakonna ja SDE esindatavasse  multikultuuri ja Moskva poole vaatavasse liini.
Rahvas vast näeb minus teatud alternatiivi. Samuti ei ole teised tulnud välja mingi sõnumiga, mis suudaks Savisaare sadulast lüüa. Paneme Tallinna TV kinni - see ei ole mingisugune sõnum, mitte ükski normaalselt mõtlev inimene ei usu seda. Ma tahaks näha erakonda, kes paneks hästi-töötava propagandamasina kinni. See ajab surnudki naerma! Samuti pole tõsiselt-võetav mupo likvideerimine, kui see linnakassasse kenasti trahviraha toob. Need loosungid on läbinähtavad valed. Muidugi eks ma ole, naljaga pooleks öeldes, ka muidu populaarne mees.
Olen ju aastaid avalikkuses sõna võtnud. Nähtavasti on inimestes tekkinud minu vastu usk ja usaldus. See on teatud krediidiküsimus, sest usaldust on raske võita ja väga lihtne kaotada. 
 
On jäänud mulje, nagu Savisaar upitab teid ja toetab teie poliitikat. Kas selleks, et valitsuserakondadelt hääli ära võtta?

Ei ole ikka päris nii. See on lihtsustatud propagandistlik arusaam. Keskerakond ega ka Reformierakond pole kindlad, milline tulemus valimistel tuleb ja kas on võimalik Savisaarel üksi teha uus linnavalitsus. Meile hoitakse n-ö ust lahti kui koalitsiooniparteile. Ma usun, et sellist mängu mängib Keskerakond.
 
Olete rahvuslik konservatiiv. Kuidas see linna juhtimises välja hakkaks paistma?

Üks meie loosungeid on „Tallinn taas eestikeelseks linnaks". Meie ei poolda Eesti Vabariigis varjatud ega avalikku kakskeelsust. Selles küsimuses eristume selgelt nii Keskerakonnast kui ka SDE-st, kelle liikmed eesotsas Ossinovskiga on sisuliselt esitanud kakskeelsuse legaliseerimise idee. Meie erakond on seda meelt, et Eesti pealinnas aetaks asju eesti keeles. On olemas ka konkreetne idee: inimesed, kes ei valda eesti keelt, enamasti vene rahvusest vanema põlvkonna esindajad, ostaksid linnavalitsuse juurest tõlkebüroo käest endale selle teenuse.
Meie maksumaksja ei pea kinni maksma kakskeelsust kirjalikul moel portaalides ega ka kakskeelsete ametnike näol. See on inimese oma mure - kui ei viitsi eesti keelt ära õppida või kui oled lühiajaliselt siin ja ei ole mõtet õppida, siis ostad teenuse.
 
Mis oleks kolm esimest probleemi Tallinnas, mida te võimule pääsedes lahendama hakkaksite?

Esmalt liiklusprobleemid, teisalt turvalisusprobleemid. Meie ei pea õigeks ka mupo likvideerimist. Mupo ja politsei koostöö tuleks viia uutele seadusandlikele alustele. Mupo volitusi tuleks suurendada ja ümber nimetada linnapolitseiks või millekski muuks, tal ei peaks olema selline värdjalik nimetus - mupo.
Turvalisus ja korrakaitse vajavad täiustamist ja linnapolitseil oleks siinkohal palju ära teha. Kolmas olekski enne mainitud Tallinn eestikeelseks linnaks. Tuleb meeles pidada, et Tallinnas tehakse suurt poliitikat ikkagi vasaku ja munitsipaalpoliitikat parema käega. Probleemid on kuhjunud, sest Toompea ja Tallinna vahel on olnud aastaid tugev vastasseis, seetõttu usungi, et suur koalitsioon võiks olla Tallinna linnas väga hea variant.
 
Kes võiks olla teie põhiline toetusgrupp? 

Kui vaadata, et 46%-l inimestest pole erakonnaeelistust, siis see näitab, et inimesed on praegu riigikogus esindatud erakondades sügavalt pettunud. See protsent aga ei näita kindlasti inimesi, kes ei tule valima. Väga paljud nendest inimestest valivadki kolmanda jõu - mind ja meie erakonna kandidaate.
 
Kas te kaotaksite tasuta ühistranspordi?

Ei kaotaks, aga lõpetaksin ühis- ja eratranspordi vastandamise. Me kõik oleme ühtaegu nii jalakäijad, autojuhid kui ka ühissõidukite kasutajad. Sellele tuleks läheneda teisiti, mitte nii, et tõmbame aga bussiradu maha ja tõmbame eratransporti aina koomale.
Alaealiste laste isana, kes viib neid igal hommikul kooli, võin öelda, et kui seda teha ühissõidukitega, siis sisustate oma aja hommikul laste laiali vedamisega. Peab jätma ikkagi ruumi ka erasõidukitele.

Allikas: http://www.epl.ee/news/eesti/mart-helme-mupo-voiks-saada-suuremad-oigused.d?id=66535408

3 kommentaari:

Anonüümne 4. august 2013, kell 12:13  

Arvan, et uuendusi tuleks teha aga mitte ainult Tallinna linna huvides üksi ,vaid peaks mõjuma ka tervele eestile ! Kuidas see võimalik oleks on iseküsimus .
Valitsuses oleks kardinaalselt midagi vaja muuta ,siis võbolla hakkab midagi muutuma ,aga ainult Tallinnale tähelepanu ei aita teisi eesti inimesi !

Anonüümne 5. august 2013, kell 08:52  

Ei toeta mupo-t ega tema õigusi.Kõigepealt puudub mupo töötjatel vastava ala haridus.Üleöö ei sünnita korrakaitsjaks.Teiseks ,pean elaniku ja tema vara pühaks ja sellest peab lähtuma.Tallinn saab piisavalt makse ,et hoolitseda elanike heaolu eest, kui ei tule välja ,kärpigu oma õukonda.Pean väärastunuks ,et mingi mopokas käib ja pildistab jääpurikate teket ,selleasemel ,et võtta kätte ja need ära koristada.Eestis on paigast ära ühiskonna jaotus ja seda tänu NLiidule.Avalik sektor on elanikkonna poolt palgatud teenendaja.Just sellest ei taheta aru saada.Ka Helme elab kinnises mullis ja sellest on kahju.Kasvõi kahekeelse elanikkonna piiramisega?Ka Soome on kakskeelne ja kui Helmel on midagi venekeelt rääkivate inimeste vastu siis on ta väiklane.Mingu ja sõitku näites Berliini trammis ja ehk siis jõuab mõistus koju.Vene keelt kohtab kõikjal Euroopas.Iirimaa võtab vastu ükskõik mis nahavärvi ja keelega inimest.Sest nad keetsid(või keedeti oskuslikult) probleemi mida täna Eesti viljeleb.Tulevikus ei ole Eestis enam 2 keelt vaid siin rääkitakse juba 10 eri keelt.Seega on Helme lubadus mitte ainult ulme vaid tema asemel ei laksutaks niiväga lõugu sel teemal.Sest neid sõnu tuleb tal sööma veel hakata.Nimetaksin Helmesi põliseestlasteks kes elavad ainult info varal ja puuduvad reaalsed kogemused.Eesti ei vaja selliseid juhte ,see tähendaks paigal tammumist ja jätkuks veelgi suurem väljaränne.On vaja juhte väljast.Neid on meil olnud aga nad on üsna ruttu välja söödud kuna nende maailmavaated ei sobinud NLiidu jäänustega(jätame rändilvesed siit välja ,nende rahvus on terve igaviku otsinud võimalust teiste turjal elada).Kaldun arvama ,et Helmed ei jõua mitte kusagile kuna rahvas ei hääleta juba ammu ja reformil on liiga palju kaotada kui peaks võimust loobuma.Ainuke mis parandaks eluolu ,on rahva välja astumine!Aga kes peaks siis rahvast juhtima?Savisaar?IRW!Järelikult juhtub see mis ka teistes endistes sotsriikides ... ainult aeg võib midagi parandada.Kahjuks võtab see miinimum 50a ehk kuniks kõnts välja sureb ja naasvad eestlased tulevad läänes õpituga oma õigusi nõudma.Seniks ,ilusat päeva!

Anonüümne 5. august 2013, kell 12:04  

http://via-midgard.info/news/putin-boitsya-prixoda-k-vlasti-nacistov.htm
keskaasia, hiina, korea, vietnami ja kaukaasia "lõimunud sõbrad" - integreeritud "eestlased ja lätlased"



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP