RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 14. august 2013

MATTI ILVES: JAAN SVEN MÄNNIK TEGUTSEB EESTI TÕELISTE HUVIDE VASTU

"Eesti Postimees" kirjutab: "Suve hakul Eesti Panga nõukogu esimehe ametist lahkunud Jaan Männik teeb koos kümmekonna vabatahtlikuga ettevalmistusi, et luua sügisel mittetulundusühing, millest kasvab tõenäoliselt kevadeks välja uus partei."
Miks siis seda saab väita, et Männik tegutseb Eesti huvide vastu? See on väga lihtne. Selline kiire partei loonine järgmasiteks Riigikogu valimisteks (mis toimuvad juba 01. märtsil 2015) näitab, et keegi on sellest väga huvitatud ja need ringonnad rahastavad ka erakonna loomist ning tulevast valimiskampaaniat. Seega see saab olla vaid nn. projektipartei, selline kui oli Respublica ja uut erakonda ootab ka umbes sarnane saatus.

Jaan Männik loob enda sõnul parempoolset erakonda, aga milleks on Eestis vaja veel ühte paremerakonda, kui nüüd on selle koha täitnud kindlalt Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.
Reformierakond ja nüüdseks ka IRL ei ole päris kindlasti paremerakonnad, vaid pesuehtsad liberaalid. Mõlemad erakonnad on siiski parempoolse kallakuga, aga sellset ei piisa, et neid lugeda parempoolseteks. Paremerakonnad austavad traditsioone aga Reformierakond ja IRL tegelevad traditsioonilise ühsikonna lammutamisega.
Oleksid Männikul ausad kavatsused Eesti ja eestlaste huvide eest seismisega, siis ühineks tema "sõpruskond" EKRE-ga.

Aga siin just tuleb välja uue partei loojate tegelik eesmärk, lõhestada valimistel tegelikud parempoolsed ja isamaalised jõud. Paljud kartellipliitikud on tõsiselt hirmul konservatiivide jõulise tulemisega poliitmaastikule Mart Helme juhtimisel ja EKRE edu oleks neile tõeline krahh!

Nüüd otsibki Männik toetust sellistelt printsiibitutelt veteranpoliitikutelt ja ärimeestelt nagu Olari Taal ja Jüri Mõis. Mõis on lihtsalt harimatu ja asjatundmatu poliitik, keda rahvas tunneb varasemast ka kolmeraamatumehena. Kunagi ta kiitles, et tema kodus polegi lihtsalt rokem raamatuid. Oli kaks raamatut, aga üks kingiti juhtumisi juurde. Olari Taal on küünik ja ärimees, kes oli aktiivne erakonna Res Publica looja ja üks selle suurrahastajaid. Taal ütles ka ühes intervjuus, et nüüd lõime Respublica ja kui see meie ootusi peaks petma, siis asutame kohe uue partei.

Männik on koondanud oma lipu alla ka paljud liikmed MTÜ-st Vaba Isamaaline Kodanik, see on tegelikult IRL-i kloon ja selle lõid poliitikud, kelle ambitsioone IRL ei suutnud rahuldada. Seni ärimehed pole uut erakonda tõtanud looma, sest Reformierakond ja IRL on täitnud kõik kodumaise kapitali kui ka rahvusvahelise suurkapitali ootused, seda kas või eestlaste elujärje ja heaolu hinnaga.
Nüüd aga on oht tõeliselt suur ja tuleb koondada jõud selleks, et tegelda lihtsalt lõhestustegevusega ning tõkestada EKRE parlamenti pääsemine.

Foto: Vallo Kruuser, Eesti Ekspress

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP