RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 6. august 2013

Valitsuse plaan sulgeda eesti kool Narvas märgib loobumist piirilinna Eesti linnaks pidamisest

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 05.08.2013
Valitsus plaan sulgeda eesti kool Narvas märgib loobumist piirilinna Eesti linnaks pidamisest
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond peab ülioluliseks eesti kooli säilitamist Narvas, kuna sellel on märgiline sümboolne tähendus ning kaugeleulatuvad regionaalsed tagajärjed. Ühtlasi leidis nädalavahetusel kogunenud erakonna juhatus, et eestikeelse kooli sulgemine kokkuhoiu ja ratsionaliseerimise retoorika saatel näitab IRL-i haridusministri Jaak Aaviksoo sügavat hoolimatust eestluse säilimise vastu Narvas.
„Paindumatute mõõdikute peal näpuga järgi vedades võib ju tunduda, et paarisaja õpilasega eesti koolil pole mõtet, aga minister Aaviksoo ja tema ametkond võiks endale aru anda, et kui Narvas kaob eestikeelne kool, lahkuvad sealt viimasedki eestlased, kes ei soovi venestuda,“ ütleb erakonna esimees Mart Helme. „Ühtlasi muudab see pea võimatuks eestlaste kolimise Narva mujalt Eestist, kui neil puudub võimalus oma lastele anda emakeelne haridus. See toob kaasa Narva edasise võõrandumise ülejäänud Eestist ning muudab piirilinna meile veelgi keerulisemaks majandus- ja julgeolekuprobleemiks.“
Konservatiivne Rahvaerakond on seisukohal, et eesti keelse hariduse tagamine ükskõik millises Eesti paigas on Eesti riigi üks kandvatest mõtetest. Eesti valitsus peab lähtuma põhimõttest, et Narvas tuleb eesti keele ja eestlaste positsiooni kõikvõimalike meetmetega tugevdada ning edendada, mitte laskma piirilinnal lõplikult venestuda. Aaviksoo loogikat järgides ei ole eesti keelse hariduse andmine mitte kusagil lõppkokkuvõttes põhjendatud. Taoline käitumine näitab valitsuse süstemaatilist arusaama, et põhiseadusega ette nähtud rahvusriigi arendamine pole vajalik.

Allikas: http://www.ekre.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP