RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 8. september 2013

FaceBook: Süüria sõjalise ründamise vastane koosolek USA Suursaatkonna ees


Kolmapäeval, kell 17...20. oo, 11. septembril


Rahuarmastavate Eesti inimestena jälgime murega rahvusvahelisi arenguid Lähis-Idas ning eriti Süürias, kus kaks aastat väldanud kodusõda ähvardab paisuda globaalseks konfliktiks, mis mõjutab paratamatult iga riiki ja rahvast maailmas, sealhulgas ka Eestit.

21. augustil k.a. kuulis kogu maailm keemiarelva rünnakutest Ghoutas, Süüria pealinna Damaskuse lähistel, mille tagajärjel hukkus erinevatel andmetel 355 – 1729 inimest ning 3600 inimest sai tervisekahjustusi.

Pärast intsidenti on USA president Barack Obama ja välisminister John Kerry teinud hulgaliselt avaldusi maailma avalikkusele, milles etteruttavalt, enne sõltumatu ÜRO keemiarelvaekspertiisi otsust ja diplomaatilisi läbirääkimisi, on süüdistatud Süüria võime vägivallategudes oma rahva vastu ning kutsutud maailma avalikkust üles toetama USA sõjalist karistusoperatsiooni Süüria suhtes. Samas jätab USA tähelepanuta võimaluse, et Süüria keemiarelvarünnaku taga võivad olla Süüria valitsusvägede vastu võitlevad mässulised, provotseerimaks USA-d sisenema uude pikaajalisse konflikti sarnaselt lähiajaloos aset leidnud sõdadega Vietnamis, Afganistanis ja Iraagis. Maailma avaliku arvamuse kallutamine Süürias aset leidva kodusõja osas on aga toimunud juba mõnda aega ning pole harvad juhtumid, kus globaalselt tegutsevad peavoolu meediakanalid edastavad rahvusvahelisele üldsusele neile ette sokutatud infot, mis annab Süürias toimuva kohta moonutatud pildi. Vaatamata USA hiljutistele meeleheitlikele pingutustele leida liitlasi Süüria vastases sõjategevuses, eelistavad paljud riigid, sealhulgas USA-ga lähedastes suhetes olev Suurbritannia, läheneda käimasolevale konfliktile ratsionaalselt – võtta aeg maha ja koguda vettpidavaid tõendeid, mis viitaksid otseselt ja vastuvaidlematult Süüria valitsuse osalusele keemiarelva kasutamises oma riigi kodanike vastu.

Süüria ründamisega on USA tekitamas rahvusvaheliselt pingelises regioonis plahvatusohtlikku olukorda, mis halvimal juhul võib valla päästa maailmasõja. On kahetsusväärne, et Euroopa Liit, sealhulgas Eesti, on sedavõrd vähe haaranud initsiatiivi ja rakendanud diplomaatilisi jõupingutusi rahvusvahelise pingeolukorra leevendamiseks ja rahumeelse lahenduse leidmiseks antud konfliktis.

Meie, allakirjutanud, oleme sügavas mures väljavaate pärast, et Süüria võib sattuda USA raketirünnakute alla juba lähiajal. Leiame, et sõjalise jõu kasutamine käesolevas situatsioonis ei aita kuidagi kaasa sellele, et Süüria kodusõda leiaks rahumeelse lahenduse.

Kõike eelpoolöeldut arvesse võttes,
Kutsume kõiki inimesi Eestis toetama igasuguseid rahualgatusi, et Süüria kodusõda ei paisuks ülemaailmseks konfliktiks!

Käesoleva petitsiooni autorid ja toetajad kutsuvad kõiki rahuarmastavaid inimesi osalema avalikul koosolekul Ameerika Ühendriikide Suursaatkonna ees (Kentmanni 20, Tallinn) kolmapäeval, 11. septembril kl. 17.00 – 20.00.

Käesolev petitsioon ja kutse avalikul koosolekul osalemiseks (või oma esindajate kohalesaatmiseks) edastatakse ka Ameerika Ühendriikide Suursaadikule T.E. Jeffrey D. Levine´le, välisminister Urmas Paetile ja kaitseminister Urmas Reinsalule. Petitsioon avaldatakse allkirjade kogumiseks veebilehel www.petitsioon.ee

Petitsiooni autorid:
Vahur Luhtsalu - Peeter Liiv - Raivo Orgussaar

Viide:

Ülevaade 21. augustil, 2013. a. asetleidnud Ghouta keemiarelvaintsidendist ja selle järelmitest

http://en.wikipedia.org/wiki/2013_Ghouta_attacks
__________________

1 kommentaari:

Anonüümne 9. september 2013, kell 12:20  

http://www.davidicke.com/headlines/90087-hungary-orders-rothschilds-imf-to-vacate-the-country-now-issuing-debt-free-money
http://via-midgard.info/news/in_russia/zachem-evrei-berut-russkie-imena-i-familii.htm



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP