RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 29. oktoober 2013

EUGEN VEGES: Ebasõbralik töökeskkond tuleneb kodanikuvaenulikust ühiskonnakorraldusest

EPL: Triin Üksvärav: Kiusamine viib töötajad Eestist ära. Teame, et järjest rohkem inimesi läheb tööle välismaale. Eelkõige on põhjuseks tööpuudus maapiirkondades ja raskused väikese palgaga toimetulekul. Kuid on veel üks suur põhjus, millest nii palju ei räägita – see on üldine töökeskkond ja töötajatesse suhtumine.
http://www.epl.ee/news/arvamus/triin-uksvarav-kiusamine-viib-tootajad-eestist-ara.d?id=66958634
Mina sellisesse üldistusse ei usu („kiusamine viib töötajad Eestist ära“). Probleemide adekvaatseks hindamiseks tuleks vaadata tervikpilti. 

Väärtushinnangud algavad võimul olijatest. Kodanikke (seadusandja ja valitsuse poolt) koheldakse meil kui pätte ja vargaid. Vaadake kasvõi seadusemuudatusi, millega (tava)kodanike käsi üha enam selja taha väänatakse. Ise elatakse (võimul olijad) teiste reeglite järgi. Autoga ringi vuhamiseks ei peeta päevikuid, selle soetamisel pole vaja käibemaksu tagasi nuruda. Enda palkasid tõstetakse jõuliselt, haiguslehele jäädes ei tule näljapajukil (nädal aega) olla. Pättuse avastamise korral on isegi puutumatus garanteeritud. Loetelu võiks jätkata, kuid ka mainitud erisused näitavad ebaõiglast ja võigast ühiskonnakorraldust.
Sotsiaalsest turvalisusest ei tasu rääkidagi. See tekitab lisapingeid, suuremat ebakindlust ja närvilisust. 
Töökohal valitseva närvilisusega võib leppida (töökohta saab vahetada), kodanikevaenuliku ühiskonnakorraldusega aga mitte. Ebasõbralik töökeskkond tuleneb kodanikuvaenulikust ühiskonnakorraldusest, mitte inimeste eripärast.
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP