RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 26. oktoober 2013

Vabadusvõiteja Mart Niklus kirjutab DELFI-s avaldatud artikli puhul

Link: SIIN

Mis ajast ja mis õigusega peavad Nõukogude kommunistliku okupatsiooni ajal ida poolt Eesti Vabariiki tulnud illegaalsed immigrandid, kolonistid, venekeelsed "muulased", igat masti stalinistid ja estofoobid ning nende ideelised järglased ennast Eestis vähemusrahvuseks?
Kui näiteks 1945. aastal, pärast Norra vabanemist natslikust okupatsioonist sellesse riiki vahepeal ümber asunud sakslased oleksid samuti hakanud ennast kujutlema "vähemusrahvusena", nõudma Norras endale endisaegsete privileegide säilitamist, kahte riigikeelt jms - kas siis näiteks Norra kuningas oleks tohtinud selliseid "Kulturträger´eid" kritiseerida? Või oleks tulnukatele pidanud automaatselt andma Norra kodakondsuse, nad norra ühiskonda "lõimima", tagatipuks Norra Kuningriigi seaduslikust territooriumist osa veel Saksamaalegi kinkima - nagu postsovetliku Eesti valitsevates ringkondades käesoleval ajal kas või nahast välja pugedes tehakse?

6 kommentaari:

Anonüümne 26. oktoober 2013, kell 22:18  

Lp. Niklus hakkab isiklikus venevihas spekuleerima. 1939.a oli Eestis 9% venelasi ja osa üle 300 a juurtega. Teine osa võitles valgetena punaväe vastu Vabadussõjas.
Õigusjärgseid venelasi on kuni100 000 inimest. Seega kindel rahvusvähemus oma õigustega.
Kas võtame kodakondsuse neilt ära mille andis EW?

Anonüümne 27. oktoober 2013, kell 01:23  

Tõde ja objektiivsus on ,,veneviha''? Taoline suhtuminegi näitab juba, et Niklus räägib õiget juttu. Mida on siin spekuleerida? 2/3 muulastest Eestis pole eesti kodakondsed. Kus sa neid õigusjärgseid kodanikke veel näed? Enamuse puhul on tegu ikkagi kolonistidega. Ja suurvene šovinistidega takkaotsa. Sõjaeelses Eestis polnud venelastega suuremasi probleeme. Tänapäeval rohkem, kui saja erineva rahvuse hulgast on, aga probleemid ainult venelastega. Ehk oleks aeg vaadata peeglisse kõigil venemeelsetel, ka neil kes on eesti rahvusest? Eestis ei ole mitte ühtegi vähemusrahvust. Eesti on alati olnud rahvusriik. Ükski ,,vähemus'' siin ei ole põlisvähemus, vaid grupp sisserändajad, keda me suuremeelselt oma suvast sõltuvalt oleme võinud tunnistada vähemusrahvuseks tulenevalt nende väiksusest, millepärast nad ei ole kujutanud meile ohtu ja kuna koos on elatud pikka aega. Sovjettide okupatsioon, aga praktiliselt hävitas kõik vähemusrahvused, eesotsas rannarootslased ja ka vanausulised. Ja mis puutub ,,õigustesse'', siis ainus õigus seisneb loas iseseisvalt edendada oma kultuuri endi rahvuskaalastega eestlaste maal, mitte aga nõuda selle nende jaoks võõra rahvusriigi põhialuste ümberkirjutamist ja nõuda mingi mitmekeelse multikulti tunnistamist ainsa etnilise põlisrahvuse arvelt siin. Ja suur osa neist õigusjärgsetest kodanikest muulastest elab üldse ka okupeeritud Petserimaal. Seda, mis õigused kellelgi Eestis on või ei ole, otsutavad ainult eestlased ise. Eesti kodakondsuski peaks olema osutuseks eestlaste hulka assimileerumisest, mitte millestki, mis justkui annaks aluse võõrale kultuurile kohaliku omaga ligilähedaseltki võrdväärset positsiooni nõuda.

Anonüümne 27. oktoober 2013, kell 16:48  

Aga ikkagi,
EW põhidokumentides tunnistati rahvusvähemusi ja nad olid ka olemas, venelased oma gümnaasiumitega jt Tuntuim puhasvenelane oli Jüri Järvet (Juri Kuznetsov) jt. Paistab, et osa eestlasi himustab venelaste luksusvillasid Roccas, Pirita Puki teel , Kakumäel nagu 1939.a oktoobris ahmiti sakslastre vara.
Keegi siin ei õigusta multikultit vaid rahvuslikud vähemused olid ja on.

Anonüümne 27. oktoober 2013, kell 17:24  

Hästi. Rahvuslikud vähemused võisid olla. Aga enam neid ei ole. Okupatsioon pühkis nad kõik ajaloo prügikasti. Kolme saja tuhande kolonisti hulgas, kellest aastate vältel 1/3 on saanud eesti passi, ja kellest 1/3 on punase passiga ning 1/3 ilma passita ei kvalifitseeru ka kõige parema tahtmise juures rahvusvähemuseks, sest seda nad ei ole ega ole kunagi olnud ja selleks nad ka kunagi ei saa. Ja see 1/3 eesti passiga isegi mitte, sest tegu on naturalisatsiooni korras saadud kodakondusega mitte õigusjärgsete kodanikega. Venelasi kui rahvusvähemust Eesti Vabariigis tänapäeval põhimõtteliselt ei eksisteeri.

Anonüümne 28. oktoober 2013, kell 16:42  

Umbkeelne pigimust härra, see on uus kõva sõna Eestis.Ei nõuta talt midagi. Nüüd on M. Niklus vait.

Anonüümne 28. oktoober 2013, kell 23:06  

to Anonüümne@ 22:18

krdi lammas õpi ajalugu enne kui plõksima tuled...
EW ei olnud mitte midagi muud kui faabiani sotsialistide versioon punasest terrorist (erinevad assimilatsiooniprojektid). Tol ajal molutasid pukis samasugused broilerid nagu praegu ja sellepärast polegi neil vaibariikide dokumentidel mittemingit vahet.

Sa ei tea kes on faabiani sotsialistid? pole ka ime...



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP