RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 23. oktoober 2013

Valimistulemus pettumus, kuid ei heiduta

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 21.10.2013

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond tõdeb, et pühapäevane valimistulemus jäi alla ootuste, kuid aitas erakonnal end paremini positsioneerida tulevasteks valimisteks. Erakond peab kõige pakilisemaks ülesandeks jätkata tööd organisatsiooni tugevdamiseks ning tuntud nimede kaasamiseks, samuti oma liikmete tuntuse suurendamiseks. Oleme rahul tulemustega mitmetes maakondades, kus meie liikmed said volikogudesse sisse nii oma nimekirjades kui valimisliitudes. Kõige peamiseks saavutuseks äsjaste valimiste puhul peame oma erakonna nime tutvustamist laiemale avalikkusele, samuti liikmeskonna aktiveerimist.
„Eile toimus kõige usaldusväärsem arvamusküsitlus Eestis ja meie tulemus neis kohtades, kus oma nimega väljas olime, on ligi kolm protsenti. Sellelt tulemuselt edasi lähemegi. Meil on seitse kuud aega, et seda kasvatada kolmekordseks eurovalimiste ajaks ja poolteist aastat aega, et seda mitmekordistada parlamendi valimiste ajaks. See nõuab suurt tööd, kuid on tehtav,“ tõdeb erakonna esimees Mart Helme. „Ees seisab kriitiline analüüs oma nõrkustest ja vigadest, esimese hooga tundub, et meile tegi kõige suuremat kahju oponentide poolt õnnestunult jäetud väärmulje, nagu oleks meil liigseid sümpaatiaid Keskerakonna suhtes. Taipasime liiga hilja, et meile endale nii endastmõistetav negatiivne suhtumine vajab selget allakriipsutamist. Teiseks tundub nii, et meie kui maailmavaate partei ei suutnud munitsipaalvalimistel inimestes piisavat elevust tekitada. Poliitiline territoorium ei olnud meile soodne. Usun, et eurovalimistel ja parlamendivalimistel on ta meile oluliselt soodsam,“ selgitab Helme.
Mart Helme tõdeb, et on erakonna esimehena jõudnud tööd teha vaid pool aastat ning alustati sisuliselt olematu reitinguga. „Äsjastel valimistel mängis kriitilist rolli kindlasti ka raha. Sel ajal, kui meie panime üleriigiliselt kampaaniasse paarikümne tuhande euro ringis, kulutasid meie konkurendid miljoneid, ostes praktiliselt üles eetri ning korraldades kulukaid välikampaaniaid. Aga vaatame kaks sammu ette: meie läheme järgmistele valimistele vastu võlgadeta, teised hiigelmiinustega. Ja ei IRL-i, sotside ega reformi puhul pole neil tehtud kulutuste eest ette näidata mitte midagi – võimutasakaal pole suuremates linnades ju suurt muutunud.“

Allikas: http://www.ekre.ee/valimistulemus-pettumus-kuid-ei-heiduta/

1 kommentaari:

Anonüümne 24. oktoober 2013, kell 23:28  

MH tegi Ivan Oravat
ja seepärast siis 2,8% ja ülehinnang.
Vene pensionärist 75 a vanaeidele või 90 a vanaätile rahaga vastu hambaid virutada pole mingi kangelastegu ja eestlus.
Eestluse peaprobleem on mujal ja siin on MH vait kui sukk.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP