RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 10. november 2013

Mart Helme: Kallas ei sobi Eesti presidendiks, kuna tema kapp kubiseb luukeredest

www.DELFI.ee
 
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juht Mart Helme leiab, et eurovolinik Siim Kallas ei sobi Eesti presidendiks nii VEB fondiga seotud vastuseta küsimuste kui ka tema kompartei mineviku tõttu.
"Siim Kallase kapp kubiseb luukeredest. Kümne miljoni dollari teema, VEB fond, R-hooldus, tema periood Eesti Hoiukassa juhi kohal - kõigi nende teemade puhul on palju ebaselget ja vastuseta küsimusi," rääkis Helme Delfile.
Helme leiab, et Kallase pikk periood euroametnikuna ei tuleks Eesti rahvale tema presidendiks saamise korral kasuks. "Pikad aastad Brüsselis on Kallasest teinud inimese, kes vabariigi presidendina tõenäoliselt asub pigem ajama euroföderatsiooni asja, mitte ei seisa nende põhimõtete eest, mis on kirjas meie põhiseaduses," sõnas Helme.
"Eesti ei vaja Kadriorgu praeguse euroka Ilvese asemele mitte järjekordset eurokat, vaid rahvuslast. Mitmekesisus rikastab ning just paljurahvuselisus on Euroopa suurim rikkus ning konkurentsieelis," lisas Helme.
Helme leiab veel, et Venemaa eriteenistused võivad valgeid laike Kallase eluloos ära kasutada tema šantažeerimiseks. "Šantažeeritav isik ei saa olla riigi eesotsas. Ja kuigi komparteisse kuulumine pole tänasel päeval Eestis enam teema, viitab see ometi inimese teatud isikuomadustele ehk kalduvusele kollaboratsionismi," lisas Helme.
Eurovolinik Siim Kallas ütles intervjuus LP-le, et kandideerib presidendiks, kui talle ettepanek tehakse. "Kui oled juba nii kaua poliitikas olnud ja kui õigel ajal tuleb reaalne pakkumine, siis näidake mulle poliitikut, kes ütleks ei, ma ei tunne huvi. Aga ma ei ela täna selle nimel. Muidugi on meelitav olla presidendikandidaadina välja pakutud ja kui see pakkumine tuleb, olen kindlasti huvitatud," vastas Kallas ajakirjaniku küsimusele.

See leht on trükitud DELFI internetiväravast<br/>Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=67033332

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP