RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 14. november 2013

Õnne valem

Loodus möllab inimeste, inimesed sotsialistide vastu.

Marutuuled raputasid põhjalikult Filipiinide saarestikuriiki ja nüüd tuiskab enneolematult võimas taifuun Haiyan pisut rahunenuna limpsama Vietnami ja Hiina rannikualasid.

Sooja ja külmafrondi omavaheline võitlus looduses on pisut sarnane inimühiskonnas toimuvaga.

Inimühiskonnas on vastamisi traditsioonid, sajandite pikkune tarkus ja kogemus (konservatiivsus) VERSUS uus ja õiglane ühiskond. Või siis objektiivsed majandusseadused VERSUS "targalt" (parteiliselt) juhitud käsumajandus. Või siis tavaline inimene oma tavaliste nõrkuste ja arusaamadega VERSUS uus ja progressiivse mõttega ühiskonnaliige, keda reeglina vastavates parteikoolides kasvatatakse.

Sotsid (sotsialistid, sotsiaaldemokraadid, kommunistid ja muud sama juure poliitilised liikumised) on alati võimule pääsenud populistlike kuid kaugemas perspektiivis jätkusuutmatute lubaduste abil. Põhjus lihtne - nende ideeline baas eirab loomulikke seadusi ja inimvaimu tegelikku sisu.
Võimule saades nad reeglina kulutavad "vastikute töörahva kurnajate" poolt kogutud majandusrasva, kuni see otsa saab. Seejärel antakse laostunud majandus kas väiksema või suurema kisaga tagasi konservatiivide, liberaalide ja kapitalistide kätte, et need asja korda ajaksid ja siis tulevad vasakpoolsed taas tagasi poliitilisele näitelavale, kasutades ära rahulolematuid ning osavalt populismiga pööblit hullutades. Ikka selleks, et võimu- ja rahapirukast tükki hammustada. Ja ikka selleks, et kõigil hea oleks (vähemalt sõnades).

Mõnikord on aga nii, et võimule tulles vasakpoolitsejad hoiavad sellest kinni kõikide küünte ja hammastega, jagavad ümber kogutud rikkusi, varade lõppedes aga laenavad, laenavad ning laenavad raha tuleviku arvelt sisse. Vajadusel kasutavad nad oma sotsialistliku maailmavaate õigustamiseks ja päästmiseks nende kätte koondunud riigivõimu jõudu. Sellisel juhul administreeritakse ning urgitsetakse käskude-keeldudega majandusseaduste kallal, natsionaliseeritakse võõrast vara ja kasvatatakse marksismi-leninismi-maoismi... "ülikoolides" uut inimvaimu, kuni kõik see tohutu sotsiaalse- ja majanduskollapsiga kokku kukub. Siis omakorda hakatakse äralollitatud rahva poolt sotse peksma, kuni väsinud massid neile järjekordselt andestavad.
Maailmavalust nutuste pilkudega, hoolivusest pasundavate lubaduste saatel ja õiglusest pundunud libaväidetega asuvad nad siis taas juhtima uut poliitilist peturingi.

See ring tundub olevat igavene, kui teha järeldusi maailmaajaloo viimase 100-150 aasta põhjal.

Kõige traagilisem on aga see, et kui jälle üks ring täis on, vasakpoolitsejad on oma "empaatiavõimelise, võrdsusele, heaolule toetuva sotsiaalse ühiskonna" ehitamise järjekordsel etapil läbi põlenud, siis jätkub elu reeglina sealt ning samal moel, kus ta oli ennem sotside poolt aretatud suuri muudatusi. Vahepeal on aga lihtsalt palju rahvast maha löödud, varad omanikku vahetanud (või hävitatud) ja palju kurbust ning pisaraid lihtsa rahva seas voolanud.

Või siis tänane maailm?

Täna protestitakse Venetsueelas (ka Venezuela) sotsialistliku valitsuse kaubandusreformide vastu, sest võimul olev vasakäärmuslik valitsus otsustas reguleerida kauplustes hindu selliselt, et kohati peavad kaupmehed müüma kaupa alla soetushinna. Puudutab "sotsiaalne" reform küll hetkel vaid elektroonikakauplusi, mis teisalt rõõmustab vaeseid inimesi, kes loodavad lõpuks valitsuse käskude abil omale suurema teleka soetada või uhkema muusikakeskuse.

Tegelikkus on teine - kaupluste uste taga on järjekorrad, pööbel kakleb järjekorra kohtade pärast ning kaup ise poeb millegipärast leti alla peitu. Venetsueelas valitsev olukord on tuttav ka Eesti inimestele, kes mäletavad sotsialismi hiilgeaegasid Maarjamaal, ENSV nimelises venemaa provitsis.

Ka Prantsusmaal protestitakse sotsialistliku valitsuse katsete vastu maksude tõstmisega seonduvalt. Sotsialistide peamine viga oli siin selles, et unustati ära prantslaste loomupärane mässumeelsus ning selle tulemusena ei ole protestid vaibunud ka selle peale, kui sotsialistlik valitsus rahva rahustamise nimel teatas maksutõstmise peatamisest.

Ja ka sina - Bulgar!

Õhtulehe vahendusel saame teada, et sotside vastase mässu on ette võtnud ka Euroliidu vaesemaid provintse - Bulgaaria. Tuhanded üliõpilased marssisid eile Bulgaaria pealinna Sofia tänavail, nõudes alles tänavu mais ametisse asunud sotsialistide valitsuse tagasiastumist.

Noori ajab vihale valitsuse seotus korrumpeerunud ärimeestega. See oli ka põhjus, miks eelmine valitsus pärast massimeeleavaldusi ameti maha pani. Eilseid protestijaid toetas 60% bulgaarlastest, selgus välkküsitlustest.

Ajaleht lisab, et Bulgaarias on Euroopa Liidu väikseim keskmine palk – ümmarguselt 400 eurot ja kasinaim pension – ümmarguselt 130 eurot.

Kui mõistus oleks maailma juhtiv jõud, siis ilmselt see võim võtaks kasutusele täiesti ebademokraatliku meetodi ja keelaks rahva lollitamise ning poliitilise populismi sest inimestele pole vaja mässu ja revolutsiooni vaid rahulikku elu ning õnnetuse puudumist.

Õnne valem on ju lihtne - õnnetuse puudumine.

Anar Rand
 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP