RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 8. november 2013

Rail Baltica on vajalik hoopis uute suurte kaevanduste teenindamiseks?

Kildagaasi leiukohad riikides (märgitud punasega):


Kuigi Rail Baltica raudteed püütakse inimestele „müüa“ kui võluvitsa, millega hakkavad liikuma suured rahvamassid ja tohutud kaubavood, on reaalsus midagi muud. Pigem on Rail Baltica näol tegemist hoopis spetsiifilise infrastruktuuriga, mis hakkab teenindama Eestisse rajatavaid uusi üüratuid kaevandusi.
Näiteks kildagaasi ja fosforiidi suuremahulise kaevandamisega plaanitakse algust teha hiljemalt 2020. aastal. Täpselt selleks ajaks valmib ka Rail Baltica. On see kokkusattumus? Ei ole. Kildagaas kogub maailmas üha enam populaarsust, sest aitab vähendada riikide sõltuvust naftast, põlevkivist ja tuumaenergiast. Kildagaasi peetakse tulevikuenergiaks ja Eesti maapõues leidub seda ohtralt – kogu meie territooriumi ulatuses.
Isegi Sinu, kes sa seda artiklit praegu loed, jalgade all on kildagaasi sadade tuhandete kuupmeetrite ulatuses. See on suur rikkus, mille otsas Eesti rahvas istub. Ometigi aga on meile maalitud pilt, et Eesti on vaene ja riigil raha pole, et palku maksta ja inimeste heaolu eest hoolitseda. See on kõik vale.
Miks tahetakse just Eestis kaevandada?
Kildagaasi kaevandamine nõuab suurtes kogustes vee kasutamist. Eestis, kus on puhast vett palju ja inimesi vähe, on seda ressurssi piisavalt palju, et raisata. Ka on siin asustus piisavalt hõre, et loodusele ja keskkonnale tekitatud korvamatud kahjud ei lähe just paljudele inimestele korda. Seetõttu on suured riigid otsustanud loobuda enda territooriumil kaevandamisest ja tulevad seda tegema siia Eestisse, sest prantslased ja sakslased ei lubaks kildagaasi oma riigis kaevandada, sest joogivesi solgitakse ära.
Kuna kaevandused saavad olema ulatuslikud, siis on vaja, et inimesi jalus poleks. Seetõttu teevad Eesti riigijuhid kõik, et inimesed vabatahtlikult eest ära läheksid. Maaelu ja haridussüsteemi hävitamine, ettevõtluse väljasuretamine, kiirabiarstide ja päästetöötajate koondamine täidab ainult ühte eesmärki – saada tülikad inimesed tulevaste kaevanduste territooriumilt jalust ära. Ja need, kes ära ei lähe, need tapetakse ära pikkade arstijärjekordade, ravimimaffia ja elektromagnetkiirgusega.
Eestlased võiksid juba aru saada, et Eesti elu ei lähe tagurpidikäigul seetõttu, et riiki juhivad rumalad inimest. Vastupidi, võimu juures on väga targad nahaalid, kes teevad seda kõike teadlikult ja süstemaatiliselt konkreetse plaani järgi. Öelda, et Ansip või Ligi on ebakompetentne loll, on väga ränk eksimine.
Kuidas näeb välja kildagaasi kaevandamine?
Kildagaas on kuni 4 kilomeetri sügavusel maapõues ja temani jõudmiseks on vaja puurida auk. NB! Tegemist ei ole mingi lihtsa 8m sügava kaevu puurimisega, vaid me räägime siin kuni 4 kilomeetrit sügavast august. Ühe puuraugu tegemisel raisatakse ära 19 miljonit liitrit puhast vett, mida ei saa uuesti kasutada, sest vesi on puurimisel kasutatud kemikaalidest reostatud.
Aga! Kunagi ei piisa ainult ühest puuraugust. Neid on vaja tunduvalt rohkem, lausa sadu. Ja arvestades seda, kui palju on Eestis kildagaasi, siis räägime me siin vähemalt 400 puuraugust. Lisaks kallatakse igasse auku 80-300 tonni kemikaale. Need kemikaalid ei pärine Eestist, vaid tuuakse siia Rail Baltica abil rongidega, sest sellist suurt kogust ei ole majanduslikult mõttekas Euroopast tsisternautodega kohale vedada, sest vaja oleks ju siis kuni 2000 tsisternautot.
See jutt siin käib alles kildagaasi kohta, kuid Eestis on veel muud väärtuslikku: põlevkivi, fosforiit, graptoliitargilliit, turvas, lubjakivi, dolomiit, graniit, liiv, kruus, uraan, savi, rauamaak, järvemuda, meremuda, järvelubi ning palju metsa.
Näiteks Sõmeru valla 168 km² suurusest territooriumist plaanitakse üles kaevandada 95%. Hetkel elab seal ca 3000 inimest, kuid riik loodab, et need 3000 inimest jätavad varsti oma kodu maha ja kolivad kuhugi mujale — näiteks Soome.
Eesti ei saa isegi siis 5 rikkama riigi sekka
Eestlased ei teeni kaevandamiste ja meie looduslike ressursside „välja pumpamise“ pealt midagi. Kemikaalid saavad olema välisfirmalt, tööjõud ka välisfirmalt ning kildagaasi enda müüme odavalt võileivahinnaga ära. Samamoodi nagu odav eleker läheb praegu Soome ja kohapeal maksame mitu korda kallimat hinda.
Vaata lühikest selgitavat videot eestikeelsete subtiitritega:

Link: http://www.youtube.com/watch?v=JJkpCBmsPJA

Neid kemikaale on üle 100, mis puuraukudesse kallatakse. Osad ained aitavad pehmendada pinnast, et puur kergemini pöörleks, teised jällegi hoiavad ära puuri roostetamise, kolmandad jahutavad puuri, neljandad lubritseerivad puuri jne. Igaks otstarbeks on olemas oma kemikaal. Ja kui need põhjavette satuvad, on vesi reostatud.
Rail Baltica projektijuht Brüsselis on Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas, kellest üsna varsti tehakse järgmine Eesti Vabariigi president ehk „Eesti Kaevanduste“ kohapealne projektijuht. Peale tema ametiaja lõppu lakkab Eesti riik eksisteerimast, sest sõna „Vabariik“ asemele kirjutatakse „Kaevandus“. Küll aga on ülejäänud Euroopa meile tänulik, et neid energiaga varustame.
Kuigi kildagaasi hetkel veel ei kaevandata, kavatsetakse loodusele peatselt kahju teha fosforiidi kaevandamisega. Kui vaatasid Artur Talviku ja Peeter Vihma filmi „Okupeeri oma müür“, siis tead, et Eesti maavarade heaperemeheliku kasutamise eest seisab vabaühendus Eesti Maavarade Ühing. Külasta nende kodulehte ja paku oma abi.
Uudised samal teemal:
1. novembril 2013 läks New York üle kildagaasile
link: http://m3.err.ee/ee/Majandus/135024
Kildagaasi kaevandamisest Baltikumis vihjas ka Eesti rahvusringhäälingu uudis
link: http://uudised.err.ee/?06284557
Ukraina on kildagaasi-diili künnisel
link: http://www.e24.ee/2568350/ukraina-on-kildagaasi-diili-kunnisel
Euroopa kaalub kildagaasi kasulikkust
link: http://www.e24.ee/983094/euroopa-kaalub-kildagaasi-kasulikkust

Allikas: http://blog.kaitseomatervist.ee/rail-baltica-on-vajalik-hoopis-uute-suurte-kaevanduste-teenindamiseks

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP