RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 3. detsember 2013

Hispaania valitsus kiitis heaks demokraatiavastase seaduseelnõu

331622 ETA PROTEST 300x168 Hispaania valitsus kiitis heaks demokraatiavastase seaduseelnõuHispaania valitsus kiitis reedel heaks seaduseelnõu, mis näeb ette kuni 600 000 euro suuruse trahvi registreerimata protestiaktsiooni korraldamise eest ning 30 000 euro suuruse trahvi selliste rikkumiste eest nagu riigi solvamine, maskiga näo varjamine või avaliku korra tõsine häirimine parlamendihoone juures. Erinevad ühendused on uut seadust nimetanud demokraatiavastaseks.

Muudatused ja täiendused 1992. aastal vastu võetud seaduses näevad muu hulgas ette kuni 1000 euro suurust trahvi politsei solvamise või ähvardamise eest meeleavalduste ajal. Kõige karmim trahv on ette nähtud ilma loata peetava parlamendihoone juures peetava ja vägivaldseks muutunud protestiaktsiooni eest. Seaduseelnõu esitatakse parlamendile kinnitamiseks.
Opositsiooniparteid ütlevad, et uus seadus rikub meeleavaldamise ja vaba väljendamise õigust riigis, mis kannatas kuni 1970. aastani fašistliku Francisco Franco režiimi all.
“Valitsus teab, et kodanikud jätkavad meie tänavatel proteste ja nad tahavad sisendada neisse hirmu ja halvatust,” ütles sotsialistide esindaja Antonia Hernando.
“See seadus… proovib kriminaliseerida protesteerimist,” lisas teine vasakpoolne poliitik Gaspar Llamazares, kellel oli ka kahtluseid, kas uus seadus mitte konstitutsiooniga vastuolus ei ole. “Valitsus proovib teha oma poliitilistest vastastest kurjategijad.”
“This law … attempts to criminalize the act of protest,” said United Left lawmaker Gaspar Llamazares, questioning whether it complied with Spain’s constitution. “The government is trying to turn its political opponents into delinquents.”
Hispaanias on alates kriisi puhkemisest 2008. aastal peaaegu iga nädal toimunud meeleavaldused, kuid erinevalt näiteks Kreekast on sealsed protestid olnud rahumeelsed, vaatamata suurele töötusemäärale, kasvavale vaesusele ja vastuvõetud seadustele, mis teevad töötajate vallandamise väga lihtsaks.
2011. aastal ametisse astunud peaminister Mariano Rajoy konservatiivne valitsus on rakendanud kokkuhoiumeetmeid tervishoiu ja hariduse valdkonnas, samuti viinud ellu töö- ja finantsreformi, et leevendada majanduskriisi ja vältida rahvusvahelise abipaketi taotlemist.

 Allikad: BNS, Yahoo!
Foto: presstv.ir

Toimetas Maarja Aljas
_____________
Eestis on samuti registreerimata meeleavaldused keelatud ja terve Euroopa Liit liigub hiilivalt diktatuuse valitsemisviisi poole.
M.I.

2 kommentaari:

Anonüümne 3. detsember 2013, kell 14:44  

Hispaania on ebademokraatlik? Ukrainas registreerimata massiaktsioonid , kaigastega busside peksmine , valitsuse sõim aga lubatud demokraatia musternäidis. ?

The Watcher 3. detsember 2013, kell 20:31  

Lp.Anonüümne

Karl Marx on demokraatia kohta öelnud nii:
Demokraatia on asendamatu sotsialismi(diktatuuri) kehtestamisel!

Ukrainas mässav mass ei tea isegi mida nad tahavad ja tegu on globalistidele vaid "ksaulike idiootidega" kelle abil teostada uue maailmakorra kehtestamist.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP