RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 12. jaanuar 2014

Akadeemilise Muinsuskaitse Seltsi Vilistlaskogu sünnipäeva puhul (25 aastat vana)

Okupatsiooni ajal pidas suur osa Seltsi liikmeid Eesti Wabariiki muinsuste muinsuseks, mis tuleb taastada õigusliku järjepidevuse alusel. 2. veebruariks 1990 andis Eesti Muinsuskaitse Selts välja koopia Eesti välispoliitika suurimast saavutusest - Tartu rahulepingust.
2012. aastal peeti Tallinna Suurgildi Hoones EMS-i 25. aastapäeva. Ühes muuseumisaalis oli tutvumiseks välja pandud koopia Tartu rahulepingust. Selle saali kõrval oleva ruumi keskel asetses murekiri Tartu rahulepingu edaspidisest võimalikust saatusest...
Suures osas tänu meie, Seltsi liikmete, igapäevase tegevuse kaudu rahvusliku liikumise ajal õnnestus 1991. aastal Eesti Wabariik taastada õigusliku järjepidevuse alusel. Samal hilissügisel seisis Selts dilemma ees, mis saab edasi. EMS-i juhatuse poolt väljasaadetud kirjas oli ridamisi küsimusi. Kas oleme õigel teel? Kas oleme teekäänakul? Kas liigume ülesmäge? Või läheme hoopis allamäge? Kas Eesti vajab meid - nüüd ja edaspidi?
Aastal 2014 vajab Eesti Vabariik iga Seltsi liiget ja uusi sõpru, et koonduda Tartu rahulepingu kaitseks.
ERR-i saade "Olukorrast riigis" on korduvalt esitanud küsimus, miks Eesti on teinud riikliku tähtsusega küsimustes kannapöörde?
"Selliseid otsuseid ei saa teha ilma rahvale selgitamata!!! 2005. aastal rõhutati must-valgel samade isikute poolt, kes nüüd väidavad vastupidist, et kui uues "piirilepingus" puudub viide Tartu rahulepingule, siis Eesti Vabariigi järjepidevus katkeb! Marko Mihkelsoni ja teiste asjaosaliste poolt on seniajani rahvale selgitamata, miks täna tehakse vastupidine otsus???"

Rein Vanja, AMS-i VK liige

Allikas: Facebook

1 kommentaari:

Unknown 31. oktoober 2014, kell 14:45  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP