RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 14. jaanuar 2014

Avalik järelepärimine Tartu linnale seoses pagulaskeskuse tegevusega

AVALIK JÄRELPÄRIMINE

Kinnitatud Konservatiivse Rahvaerakonna Tartumaa ringkonna üldkoosolekul 12. jaanuaril 2014.

Lp. Tartu linnapea Urmas Kruuse
Lp. Tartu abilinnapea Vladimir Šokman

Seoses Tartu pagulaste tugikeskuse tegevusega alates eelmise aasta kevadest ja sellest tulenevate kuuldustega Lähis-Idast ja Aafrikast peatselt saabuvate pagulaste majutamisest Tartu linna sotsiaalkorteritesse, palume Teil vastata järgmistele küsimustele:

1. Kas Tartu linnavalitsusel on plaan lähitulevikus majutada Tartus pagulasi välisriikidest?

2. Kui jah, siis kui suureks prognoosite Tartusse lähiaastatel elama asuvate pagulaste arvu?

3. Kas Tartusse saabuvaid pagulasi peetakse ülal Eesti riigi eelarvest eraldatavast rahast?

4. Kui jah, siis kui suur on ühele pagulasele eraldatav summa kuus ja kas ka Tartu linn eraldab neile toetuseks summasid? Kui palju ja kas otse või kaudselt (läbi pagulaste tugikeskuse)?

5. Kas Tartu linnal või eraettevõtjatel on pakkuda pagulastele tööd? Kuidas garanteerite, et pagulased asuvad tööle ning ei jää meie maksumaksjate ülalpeetavateks?

6. Kui suur on Tartus töötute arv praegu? Kuidas mõjutab pagulaste tööga kindlustamine Tartu töötute tööleidmise väljavaateid?

7. Milline on saabuvate pagulaste haridustase ja religioosne kuuluvus? Kas Linnavalitsusel on olemas plaan, kuidas toime tulla võimalike konfliktidega religioossel ja rahvuslikul pinnal, nagu neid on nähtud Lääne- ja Põhja-Euroopa riikides? Kui jah, siis milline?

8. Kas on saabumas ka lastega peresid? Kuidas on plaanis lahendada lastehoid ja koolitamine? Kuidas see mõjutab lasteaia kohtade kättesaadavust kohalikele elanikele? Kas laste koolituskulud tasutakse Tartu linna eelarvest? Meile teadaolevatel andmetel on Tartus olemas rahvusvaheline kool, kus õppimine on tasuline.

9. Kas saabuvate pagulaste taust on piisavalt kontrollitud? Kuidas garanteerite, et Tartusse ei saabu kuritegeliku taustaga või terrorirühmitustega seotud isikud? Kas pagulaste tervislik seisund on kontrollitud? Kuidas tagatakse erinevate ohtlike nakkushaiguste Eestisse toomise ja levimise ära hoidmine? Palju see Eesti maksumaksjale maksma läheb?

10. Miks ei ole pagulaste võimalikule Tartusse paigutamisele eelnenud avalikku arutelu ja kas või kuidas on linn ja riik saanud valijatelt volituse taoliseks tegevuseks?


Palume küsimustele kirjalikku vastust.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna Tartumaa ringkonna nimel

Lugupidamisega
Merike Lillenberg
Konservatiivse Rahvaerakonna
Tartumaa esimees

Allikas: http://www.ekre.ee/avalik-jareleparimine-tartu-linnale-seoses-pagulaskeskuse-tegevusega/
__________________
Lugege lisaks SIIT.
M.I.

3 kommentaari:

Anonüümne 14. jaanuar 2014, kell 18:17  

Lp Merike,
vastan Kruuse eest:
Jah, pagulased tulevad Aafrikast ja hästi palju. Jäävad Eesti riigi ülalpidamisele.
Kuni oleme Euroliidus ja saame miljardeid eurotoetusi siis tuleb vastu võtta palju tuhandeid musti pagulasi. Võtsid vastu raha , võta ka pagulased!

Anonüümne 14. jaanuar 2014, kell 21:45  

Hea, et konservatiivid asjaga tegelevad.

Unknown 31. oktoober 2014, kell 14:21  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP