RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 23. jaanuar 2014

Eesti suurim hoiu-laenuühistu kasvas kahe aastaga 519%

Ehkki Eesti hoiu- ja laenuühistute turg on väike, on Tartu Hoiu-laenuühistu teinud viimase kahe aasta jooksul hüppelise kasvu, kergitades varade mahtu üle kuue korra ning haaranud poole laenuühistu turust.
Kui 2011. aasta lõpus oli Tartu Hoiu-laenuühistul varasid veel 1,4 miljonit eurot, siis aasta hiljem 3,8 miljonit ning eelmisel aastal juba 8,8 miljonit eurot.
Tartu Hoiu-laenuühistu on ka ainuke, kes viimastel aastatel on Eesti ühistupanganduses midagi korda saatnud ning kergitanud turuosa ligi 19 miljoni eurosel hoiu-laenuühistu turul kahe aastaga 13%lt koguni 48%ni.

Tartu Hoiu-laenuühistu juhi Andro Roosi sõnul on kiire kasvu taga info levik. „Akadeemiline Ühistegevuse Selts ja Tartu Hoiu-laenuühistu on selle nimel teinud ka pidevat tööd nii raadios, teles, ajalehes kui konverentsidel/seminaridel. Me ei promo agressiivselt oma laenu- ega hoiusetingimusi, vaid pigem harime inimesi,“ täpsustas Roos.
Ühistu juhi sõnul ei oodata liikmeks neid, kes jooksevad nende juurde soodsate laenu- või hoiusetingimuste tõttu, vaid ühistegevuse kasulikkuses veendunud eestimaalasi.
Roosi sõnul näevad nad võimalust ka tulevikus edasi areneda. Eesmärgiks on võtta vastu hoiuseid ja nende abil anda välja tagatud investeerimislaenusid eestimaistele ettevõtetele, eelkõige tootmise ja ekspordiga tegelejatele, sest üksnes tootmine ja eksport saab olla ühe riigi ja rahva rikkuse allikas. „Pangad on täna keskendunud tarbimislaenudele (ka eluasemelaen on tarbimislaen), eestimaalaste elukvaliteedi kasvuks on aga vaja Eestimaal ise toota ja seda toodangut eksportida,“ märkis ta.
Möödunud reedel Baltimaade suurima hoiu- ja laenuühistu Vilniaus Taupomoji Kasa maksejõutuks muutumise pärast ei peaks Eesti Hoiu-laenuühistu liikmed Roosi sõnul muretsema, kuna välja antud laenud on tagatud (kinnisvarahüpoteek, käendused, garantiikirjad, pandid jne).
Lisaks tõi Roos veel garantiina välja, et Eesti Hoiu-laenuühistute Liitu kuuluvad ühistud on pikaaegse tegevusega tõestanud end rahvusvahelisi ühistegevuse põhimõtteid järgivate ühistutena.
Kui Eesti kommertspankadest pakub hetkel tähtajalisele hoiusele parimat aastaintressi Versobank (1,8%), siis Tartu Hoiu-laenuühistu liikmed teenivad tähtajalise hoiuse pealt hetkel 5%/aastas.
Raivo Sormunen

Allikas: http://www.aripaev.ee/article/2014/1/21/eesti-suurim-hoiu-laenuuhistu-kasvas-kahe-aastaga-519

1 kommentaari:

Unknown 31. oktoober 2014, kell 12:58  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP