RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 28. jaanuar 2014

Enamik Soome ohvitsere pooldab NATO-ga liitumist


Soome ohvitseridest enamus leiavad, et riigi sõjalised kulutused on ebapiisavad, ning üle poole neist pooldab NATO-ga ühinemist. Ohvitseride liidu küsitlusest ilmneb, et ligi 80% ohvitseride arvates on Soome sõjalised kulutused praegu liiga väikesed, vahendas Yle uudisteportaal. Soome liitumist NATO-ga pooldab 51% ohvitseridest ning vastuseisu avaldas 32%. Enim on NATO pooldajaid kõrgemate ohvitseride seas. Ohvitseride liidu peasekretäri Hannu Sipilä arvates on NATO-ga liitumise populaarsus ja mure väikeste sõjaliste kulutuste pärast otseselt seotud.
Soome sõjaväelased on valitsuse tegevusega riigikaitse valdkonnas väga rahulolematud. Kõigest 2% ohvitseridest peab valitsuse tegevust edukaks.

Allikas: http://bhr.balanss.ee/

1 kommentaari:

Anonüümne 30. jaanuar 2014, kell 08:26  

Soome ja NATO on üks suur tüliõun.Jääb ju Soome Venemaad ümbritseva "silmuse" põhjapoolsemaks riigiks ja on mõistmatu miks teda siiani ei ole NATO nimekirjas!?Lugejana paneb mind muigama kuidas vallandunud peretulistamised on alati kõigutanud ministri tooli.Samuti Nobeli preemia kus koheselt algas autori poolt agiteerimine NATO kasuks.Ja nüüd siis ohvitserid.Kes ja miks viis läbi sellise küsitluse?Referendumil vastas soome rahvas selgelt ,et ei kavatsegi astuda NATO ridadesse.Miks siis ikka ja jälle jätkatakse nagu Lissaboni leppe hääletust Iirimaal?Soomele tähendaks NATO-sse astumine suurt majanduslangust ja samuti kannataks sellest Eesti odav tööjõud.NATO-sse astumine tähendaks koheselt Venemaa poolset piiri sulgemist ,paraku aga on just vene turg mis riiki on aastakümneid toitnud.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP