RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 19. jaanuar 2014

Euroopa Liit on teelahkmel

Kui Eesti vabariiklastest valitsejad püüavad maksku, mis maksab käänata meie riiki Euroopa Liidu järgi, siis brittide kuningriiklastest konservatiivid on risti vastupidisel seisukohal - Euroopa Liit peab ennast pöörama liikmete järgi. Kui Eesti tahab ennast reformida nii nagu Euroliit käsib/soovitab, siis britid on Euroliidule korduvalt mõista andnud, et kui see institutsioon ennast muuta ei kavatse, siis kuningriik jätab nad lihtsalt maha.

Seetõttu tunneb BHR täna kindlalt ja taas, et on kuningriiklane ja konservatiiv.

ERR:  Suurbritannia rahandusminister George Osborne teatas, et Euroopa Liit peab ennast reformima või leppima Suurbritannia lahkumisega.

Osborne'i sõnul peavad euroalaga mitteühinenud Euroopa Liidu riigid tingimata oma ühishuve kaitsma, sest ühist raha kasutavate riikide omavahelised sidemed tihenevad paratamatult, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Kahe konservatiivse mõttekoja ees esinenud rahandusministri sõnul peab Euroopa Liit hoopis rohkem pingutama, et säilitada konkurentsivõime India ja Hiina ees.

Vastasel korral lähevad need kaks Aasia suurriiki ja kiiresti arenevat majandust Euroopa Liidust juba õige pea mööda.

"Nii ongi Euroopa ees lihtne valik: reformi või kahane! Meie eesmärk on selge, pühenduda reformimisele ja siis lasta rahval otsustada ning rahva tahe on täpselt ka meie tahe," lausus Osborne.

Peamiselt euroskeptilise kuulajaskonna ees tunnistas Ühendkuningriigi rahandusminister, et saab tegelikult väga hästi aru, miks euroala on läinud tihedama lõimumise teed ning miks tahetakse lõimida ka sellest väljapoole jäänud riike.

Tema sõnul on tegu majandussurutisest saadud õppetunniga, mis on hea abinõu ka hoidmaks Indiat ja Hiinat Euroopa Liidust tagapool.

Kõiki Euroopa Liidu riike ei tohi kohustada Osborne'i hinnangul euroga ühinema, vaid nende lõimimiseks tuleb leida teisi teid. Vastasel korral peab Ühendkuningriik Euroopa Liidust välja astuma, ehkki seegi kuningriigi huvidele päriselt ei vasta.

"Ma usun, et Britannias pole kellegi huvides seista silmitsi valikuga euroga ühinemise või Euroopa Liidust lahkumise vahel," ütles Osborne.

Osborne näeb ette sedavõrd ulatuslikke reforme, et need puudutavad isegi Euroopa Liidu aluslepinguid.

"Euroopa lepingud ei täida oma eesmärke. Neis ei nähtud ette Euroopa Liitu, kus mõned riigid lõimuvad oluliselt tihedamini kui teised," lisas ta.

Samuti heidab Osborne Euroopa Liidule ette loidust atlandiülestes suhetes. Rahandusministri sõnul teeb vähene suhtlus USA-ga Euroopa majandusele ainult halba.
 

1 kommentaari:

Unknown 31. oktoober 2014, kell 14:11  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP