RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 5. jaanuar 2014

Johannes Valk: Venemaa pilli järgi tantsida on mõttetu

EL suutmatus tegutseda ühtsena võimaldab Venemaal raskesti murtava luua asemel murda iga riiki hõlpsasti - vitshaaval. Vähemalt seni kuni Venemaa seob toiduainetega kauplemise poliitikaga, on lootusetu ja mõttetu vene pilli järgi tantsida.

Küsitav on, kui seaduspärane on üldse lubada vene "emissare" inspektorite näol kontrollreididele suveräänse riigi ettevõtetesse. Pole eriti kuulda olnud, et meie riigi inspektorid oleksid taolisi reide korraldanud Venemaal või mujal.

Kui reidid on ühepoolsed, siis on see alandav Eestile kui suveräänsele riigile. Eesti ettevõtete poolt pakutavate toodete näidiste sisseveoeelne kontroll Venemaal ja sisseveetud kauba järelkontroll on taolistes olukordades piisav.

Taasiseseisvunud Eestis oli minu teada periood, kus sisseveetavaid toiduaineid ei kontrollitud. Tollase kontrollorgani juht väitis ühel aiandusfoorumil, kus küsisin Euroopas kasutatavate pestitsiidide kohta, mida meil samal ajal ei lubatud kasutada, et EL-st tulevate aiandussaaduste kontroll on lausa keelatud.

Siiani müüakse meil mitmesuguseid imetooteid peamiselt toidulisandite nimetuse all, mille osas pole võimalik hankida elementaarsetki teavet, kaasa arvatud turustaja nimi ja kontaktid. Ka on taoliste toodete reklaam siinmail seaduspärane, toomata sealjuures ära ametlikult heaks kiidetud katseandmeid.

Käesoleva aasta 2. oktoobril saadud vastus: "Tarbijakaitseamet on teadlik nn imetoodete reklaamide vastuoludest ning on oma pädevuse piires tegutsenud, et vastavaid reklaame piirata ning inimesi teavitada toodete ostmisega kaasnevatest riskidest. Kuivõrd enamasti on taoliste toodete müüjaks Ameerika Ühendriiki registreeritud kauplejad, ei ole ametil kahjuks võimalus nende tegevust otseselt piirata."

Nende kahe situatsiooni kõrvutamisel tekib tunne, et Eesti ei ole suveräänne riik, või vähemalt ei käitu sellise riigina. Aga mida me sel juhul oleme üldse saavutanud? Maaelu hääbub, riik tühjeneb rahvast, surve kultuurile ja keelele on jätkuvalt suur.

Johannes Valk, agraarökonomist
Maaleht
 

2 kommentaari:

Anonüümne 7. jaanuar 2014, kell 19:14  

Õige jutt. Venemaa vähemalt esitas kirjalikud nõuded ja ettekirjutised. USA kahtlased imetooted ei allu üldse kontrollile nagu Herbalife jt Täielik pettus ja koorimine.
Venelasega saab vaielda aga USAga mitte. Siin on vahe.

Unknown 31. oktoober 2014, kell 15:01  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP