RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 5. jaanuar 2014

MATTI ILVES: UUSAASTAKONTSERDI POLIITILINE SÕNUM

Traditsiooniliselt kandsid Vikerraadio ja Klassikaraadio üle 1.jaanuaril Viini Filharmoonikute (Wiener Philharmoniker) uusaastakontserdi. Juba teist korda seisis puldis kuulus juudidirigent Daniel Barenbolm.
Seekord kaasnes tema esinemisega aga üllatuslikult poliitiline sõnum meie kommentaatori Kersti Inno suuläbi nn. vahelugemiste ajal.
Daniel Barenbolm sündis Argentiinas Bones Aireses 15. novembril 1942. Perekond kolis Iisraeli 1952. aastal. Barenbolm ei ole ainult dirigent, vaid üpris akitiivne palestiinlaste õiguste eest võitleja ja kritiseerib pidevalt Iisraeli konservatiivseid valitsusi Palestiina alade okupatsiooni pärast.
Barenbolm teatas, et Iisrael pole enam kahjuks selline kui oli kuuekümnendatel aastatel. Praegu valmistab Iisrael sõjaväge ette mitte riigi kaitseks, vaid rünnakuks. Samuti kritiseeris ta juudiriigi jätkuvat okupatsiooni Palestiina riigi aladel.

Seega on ta üks suhteliselt väheseid juute, kes kritiseerib tänaseid sionistlikke seisukohti (sionism on tänapäeval hoopis laiem mõiste, kui vanasti seismine juudiriigi rajamise eest ja siis nüüd selle kaitsel), muide, sionistid ei ole ainult juudid, nende hulgas leidub ka eestlasi. Isegi ÜRO jõudis 1975 aastal sionismi rassismi üheks erivormiks tunnistada.
Veel üks juute, kes kritiseerib juudivaenu õhutavaid sioniste on ka ülemrabi Moishe Ayre Friedm, tema seisukohtadega saate tutvuda SIIN.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP