RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 25. jaanuar 2014

Piirileppe allkirjastamine Moskvas Vabariigi aastapäeva eel on teadlik Eesti alandamine

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Pressiteade
Tallinn, 24.01.2014

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond leiab, et otsus anda loovutuslikule piirileppele allkiri Moskvas vahetult enne Eesti Vabariigi aastapäeva on taotluslikult tehtud Eesti riigi ja rahva alandamiseks ning näitab meie praeguse valitsuse täielikku suutmatust rahvuslikke huve väärikalt kaitsta.

„Igaüks, kes teab midagigi Venemaa bütsantslikust diplomaatiast saab suurepäraselt aru, mida antud koht ja aeg sümboliseerib,“ selgitab Konservatiivse Rahvaerakonna esimees, Eesti endine suursaadik Moskvas Mart Helme. „Venemaa teab, et plaanitud kujul on piirilepe vastuolus meie põhiseadusega, et absoluutne enamus eesti rahvast on selle sõlmimise vastu ja et tegemist on meie riikliku järjepidevuse ning territoriaalse terviklikkuse lammutamisega ilma, et Eesti pool kõige vähimatki vastu saaks. Moskva diplomaatia on manööverdanud meie valitsuse manguja rolli, kes on nõus täitma iga Venemaa seatud tingimust, et viia läbi oma riigi ja rahva reetmine. Paet tõestab seda, minnes Vabariigi aastapäeva eel Moskvasse oma riiki reetma. Paralleel 1939. aastaga on karjuv.“

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on seisukohal, et plaanitav Eesti-Vene piirileping on vastuolus mitmete meie põhiseaduse sätetega ning seega on tema allkirjastamine vastuolus meie riigi ühiskondlikku leppe alusdokumendiga. Uue piirileppe sõlmimisele peab eelnema õigusriigile kohane põhiseaduse muutmine, mitte selle teadlik ja tahtlik rikkumine valitsuse ja riigikogu poolt. Oleme pöördunud nii presidendi kui õiguskantsleri poole selleteemalise protestiga, mõlemalt institutsioonilt oleme saanud vastuseks poliitilisest retoorikast tiine formalistliku õigustuse plaanitavale riigireetmisele. Erakond on seisukohal, et nimetatud leping on ka poliitiliselt Eestile rängalt kahjulik, kuna Eesti loobub oma territooriumist ning varadest, samas kui Venemaa ei ole teinud ega kavatsegi teha omalt poolt ühtegi vastutulekut Eesti nõudmistele, olgu selleks okupatsiooni tunnistamine ja hüvitamine, Tartu Ülikooli varade tagastamine, Eestile oluliste arhiivide avamine jne. Vastupidi, Vene välisministri Lavrovi hiljutine pressikonverents näitas selgelt kätte Venemaa järgmiste nõudmiste ja surveavaldamise fookuse, milleks on vene keelele eriõiguste saavutamine Eestis, eelkõige Eesti hariduses. Konservatiivne Rahvaerakond kutsub sõltumata parteilisest kuuluvusest kõiki riigikogu liikmeid üles lepingut mitte ratifitseerima.

Allikas: http://www.ekre.ee/piirileppe-allkirjastamine-moskvas-vabariigi-aastapaeva-eel-on-teadlik-eesti-alandamine/

3 kommentaari:

Unknown 25. jaanuar 2014, kell 20:58  

Pole võimatu, et 24. veebruaril 2014 korraldatavatel ametlikel üritustel muust ei räägitagi kui Jaan Poskale ausamba püstitamisest ja tema elutöö (2. veebruari 1920 Tartu rahuleping) 18. veebruaril 2014 Moskvas jalge alla tallamisest - mida muidugi hakatakse edaspidi nimetatama Eesti Vabariigi välispoliitika ja diplomaatia "suureks võiduks".

The Watcher 25. jaanuar 2014, kell 21:35  

Lugedes Postimehes avaldatud uudist,siis jutt käib ainult piirileppest,mitte piiri kulgemise leppest!
Seda,kust ja kuidas piir tegelikult kulgema hakkab ei tea keegi veel.

Matti Ilves 25. jaanuar 2014, kell 22:34  

Mart, jah, tõenäoliselt läheb nii nagu kirjutasid.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP