RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 8. jaanuar 2014

Politsei soovib teabe salajast kogumist arendada

07.01.2014 22:06
Ago Gaškov, Rakvere
Keskkriminaalpolitsei arutas tänasel aastakoosolekul Rakveres võimalusi kriminaalluure ehk teabe salajase kogumise arendamiseks.
Kriminaalluure on aidanud politseil lahendada korruptsioonijuhtumeid, narkokuritegusid ja tapmisi. Samas on see kaasa toonud ka komplikatsioone, sest nii siin kui ka sealpool Soome lahte on salaja teavet kogunud politseinikud ise süüdi jäänud, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Keskkriminaalpolitsei pidas oma tänast aastakonverentsi suletud uste taga. Isegi neid, keda autasustati, ei lubata filmida, sest salaja teavet koguvate inimeste näod ja nimed on salajased. Ilma luuretegevuseta jääksid aga varjatud kuriteod sageli lahendamata.

Kriminaalpolitsei juht Krista Aas rääkis, et loomulikult on just raske varjatud kuritegevus see valdkond, kus politsei kogub teavet varjatult

"Need on narkokuriteod, korruptsioonikuriteod, rasked majanduskuriteod ehk kõik sellised asjad, kus informatsioon ei tule politseile avaldusena või kannatanu näol laua peale, vaid politsei peab kuritegu ise otsima," selgitas Aas.

Neid meetodeid on mitmeid ja ka informaatorite kasutamine, kus politsei imbub kuritegelikku keskkonda, on kriminaalpolitsei töö üks oluline osa.

Teabe salajane kogumine käib tihti lubatu ja keelatu piiril. Seepärast on politseinikke selle töö käigus ka ise kuriteos süüdi mõistetud. Üks kõmulisemaid lugusid on Lõuna prefektuuri narkopolitseiniku Jarek Pavlihhini juhtum.

Ida prefekt Vallo Koppel ütles, et selliseid kahetsusväärseid juhtumeid on aja jooksul aset leidnud, aga tervikuna pole süsteemil midagi viga.

Kriminaalluure meetoditega võeti korruptsioonikahtlustustega vahele ka poliitik Andrei Zarenkov.

"Edukad saame me olla korruptsioonivastases võitluses, kui me ise aktiivselt teavet kogume ja minu meelest on Zarenkovi juhtum hea näide sellest, mis on jõudnud ka kahtlusaluste kinnipidamiseni ja vahistamiseni," märkis kriminaalpolitsei juht.

Koostöös Soome narkopolitseinikega on kriminaalluure meetoditega äsja kinni võetud ka suur narkokurjategijate jõuk, mis äritses amfetamiiniga.

Toimetas Anna-Liisa Villmann

Allikas: http://uudised.err.ee/index.php?06294344

1 kommentaari:

Unknown 31. oktoober 2014, kell 14:49  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP