RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 24. jaanuar 2014

Projekt: Riigikogu töö salastatakse 30 aastaks

Eesti Ekspress
Foto: Rene Suurkaev

Parlamendi liikmetele võidakse kehtestada vaikimiskohustus.

Riigikogu põhiseaduskomisjon peab eelmisest aastast debatti, kas ja kuidas piirata info levikut parlamendi töö kohta.
Vaidlused toimuvad detsembris valminud projekti üle, mis näeb ette riigikogu töö- ja kodukorra seaduse muutmist.
Projekti kohaselt kuulutataks riigikogu komisjonide istungite helisalvestised ja üleskirjutused 30 aastaks juurdepääsupiiranguga infoks.
Kui komisjon soovib, võib istungi üldse salvestamata jätta. Salvestise ja selle üleskirjutuse võib soovi korral ka hävitada.

Allikas: http://ekspress.delfi.ee/news/paevauudised/eestiuudised/projekt-riigikogu-too-salastatakse-30-aastaks.d?id=67659515 
_________________
Nii-nii, meie "rahvaesindajad" soovivad siis tegutseda rahva eest salaja! Ega siin pole muud, kui võetakse Euroopa Liidult eeskuju, mis on üks salastamise pesa.
Salastamine Euroopa Liidus on juba pikkade traditsioonidega, Jüri Lina kirjutab:
"30. oktoobril 1994 avaldas "Dagens Nyheter" Jesus Alcala kirjutise salatsemisest Euroopa liidu võimukoridorides. Materjalid, mida ta tutvustas, tuletavad meelde George Orwelli kirjeldatud olukorda romaanis "1984". Euroopa liidu juhtametnikud tahavad, et ükski ametlik dokument tähtsate otsustega ei lekiks ajakirjandusse. Seepärast vasustatakse iga materjali koopia salakoodiga, et oleks võimalik tuvastada, kes andis dokumendi ajakirjandusele. Ametnikud peavad vastavas eriankeedis teatama ka nende isikute rahvused ja tegevusalad, kellega nad suhtlevad. Lisaks on nad kohustatud ilmutama mismoodi nad suhtlevad. Seesugust jõledat kontrollisüsteemi ei olnud isegi Nõukogude Liidus."
__________________
Lugege lisaks kuhu me nii liigume, SIIN
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP