RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 20. jaanuar 2014

USA asendab ühe telefonivestluste jälgimise programmi teisega

obama 300x244 USA asendab ühe telefonivestluste jälgimise programmi teisegaUSA president Barack Obama kavatseb reedel teatada riikliku julgeolekuagentuuri (NSA) telefonivestluste metaandmete kogumise programmi lõpetamisest, ütles Ühendriikide kõrge ametnik. Sisuliselt see muidugi olulist muutust ei tähenda, sest üks programm asendatakse lihtsalt teisega, kuigi uue raames väidetavalt nii massiliselt andmeid ei säilitata.

“President ütleb oma kõnes, et kavatseb anda korralduse üleminekumeetmeteks, millega tehakse lõpp [Patriot Actina tuntud seaduse] paragrahvi 215 järgse telefonivestluste metaandmete kogumise programmile selle praegusel kujul,” lausus anonüümseks jääda sooviv ametnik uudisteagentuurile AFP.
Praegune programm asendatakse “programmiga, mis säilitab valitsusele vajaliku [julgeoleku]võimekuse ilma metaandmete massilise säilitamiseta”, lisas ta. Samas jäävad kõik seni kogutud andmed alles ja valitsusasutuste hoolde, kirjutab New York Times.
“President usub, et paragrahv 215 järgne programm puudutab olulist võimekust, mis võimaldab meil terrorismiga võidelda, kuid et me saame ja peaksime olema võimelised säilitama seda võimekust, reageerides samal privaatsus- ja tsiviilivabadusi puudutavatele küsimustele, mis on neid metaandmeid säilitavas valitsuses päevakorda tõusnud,” sõnas ametnik.
Washingtonis asuva mittetulundusühingu New America Foundation uuringu kohaselt aga ei ole NSA kogutud mahukas info telefonikõnede kohta mitte kuidagi mõjutanud terrorirünnakute ennetamist. USA pinnal toimunud 225 terrorismijuhtumi analüüs alates 11. septembril 2001 aset leidnud rünnakutest on viinud järeldusele, et valdava enamuse juhtude puhul saadi vihje või tõendusmaterjal tavapärase korrakaitse ja uurimismeetodite abil.


Allikad: BNS, The New York Times, Telegram
Pilt: vijugi.com

Toimetas Mariann Joonas

Allikas: http://www.telegram.ee/maailm/usa-asendab-uhe-telefonivestluste-jalgimise-programmi-teisega#.UtzpHVv8KT8

1 kommentaari:

Unknown 31. oktoober 2014, kell 14:15  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP