RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 12. jaanuar 2014

Vaatleja: Läti loovutab järjest suveräänsust


Poliitilise vaatleja, juristi ja endise seimiliikme Juri Sokolovski hinnangul jätkab Läti oma suveräänsuse loovutamist: olles astunud eurotsooni, kaotas Läti lati, mis oli üks omariikluse sümboleid.
Eksperdi sõnutsi on Läti eurointegratsiooni teele astudes kaotanud võimaluse muuta kurssi. «Te võite sellel teel kõndida, seista või lebada – aga samm vasakule või paremale, ja seal ootab teid kraav,» vahendab Dienas Bizness Sokolovski poolt maalitud pilti.
Poliitvaatleja prognoosib, et üsna pea jätab Euroopa Liit Lätile võimaluse otsustada vaid väikeste majapidamisasjade, näiteks kanalisatsiooni üle – kõik muu paneb paika Brüssel.
«Lähema 20 aasta jooksul kaotame me jätkuvalt erinevaid suveräänsuse elemente. Pärast võib juhtuda nii, et meile jääb õigus otsustada kohalikke küsimusi omavalitsuse tasandil. Näiteks, kui kuskil lõhkeb mingi toru,» selgitas Sokolovski.
Vaatleja tunnistas, et esialgu võib Läti veel ise oma maksupoliitikat määrata ning võtta vastu eelarvega seotud otsuseid. Siiski on Sokolovski seda meelt, et mõne aasta möödudes võib EL Läti sellest võimalusest ilma jätta.

Toimetaja:
Urho Meister


Allikas: http://www.e24.ee/2657976/vaatleja-lati-loovutab-jarjest-suveraansust 
______________
Eestiga on samasugused lood. Sellest ainult ei räägita, iseseisvusest on meile jäänud vaid sini-must-valge, mida tohime veel lehvitada.
M.I.

1 kommentaari:

Unknown 31. oktoober 2014, kell 14:44  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP