RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 7. jaanuar 2014

Video: Mis on Transhumanism? Kas karta või ülistada?

Kuna 2014. aasta tõotab tulla jõuline Transhumanismi propageerimise aasta nii poliitikute, teadlaste kui ka futuroloogide poolt nii Eestis kui ka kõikjal mujal maailmas, siis oleme eesti keelde tõlkinud lühikese transhumanismi olemust tutvustava video, et saaksid paremat aimu, millega on tegemist ja kas seda “uut asja” tuleks karta või peaks sellele hoopis avasüli vastu jooksma. On päris kindel, et transhumanism on üks nendest teemadest, millest inimesed sel aastal tööjuures ja sünnipäevadel räägivad. Vaata videot siit:

Video link: http://www.youtube.com/watch?v=JvugxQ4SgZc

Kui see video oli huvitav, siis liitu ka meie TASUTA uudiskirjaga siit ja edaspidi saad neid elutähtsaid uudiseid oma e-postiaadressile. Videos esitatud tekst:
Briti Transhumanismi Uuringute Instituut esitleb: Tehnoloogia on korduvalt kujundanud meie eluviisi. Näiteks transport, informatsiooni otsimine ja omavaheline suhtlemine. Võiks ju arvata, et tehnoloogiline areng teeb meid lõpuks ometi õnnelikuks. Paraku aga oleme kinni jäänud oma primitiivse darwinistliku aju ahelatesse.
Sissejuhatus TRANSHUMANISMI
Inimkonna areng on olnud iseeneslik ja juhuslik viimased 3,8 miljardit aastat. See on olnud keemiline eksperiment. Sa oled evolutsioonilise protsessi tulemus. Aga evolutsioon pole ettenägev. Ta ei suuda arvesse võtta tulevikku. Otsustada, millises suunas areneda? Missugused peaksime olema? Geenide edasiandmine on ainus eesmärk. Kuid mõtlevate olevustena oleme huvitatud enamast.Teadvus võimaldab meil maailma näha, kogeda ja omatahtsi kujundada. Seega lihtsast humanismist saab nüüd TRANShumanism.
See on inimese olemuse täielik muutmine tehnoloogiliste arengute abil. Inimloomuse muutmine võib olla ajaloo kõige ohtlikum mõte. Või hoopiski kõige vabastavam? Transhumanistlik mõtlemine teeb kahte asja. Ta jälgib hetketrende, et ennustada tulevikutehnoloogiat. Ja kuidas see meid mõjutab. Seejärel kasutatakse seda infot ühiskonna kujundamiseks.
Nüüd vaatame transhumanismi kolme suunda. Super pikaealisus, super intelligentsus ja super heaolu. Sõna “super” rõhutab nende erakordsust. Vaatame asja teoreetiliselt.
Oletame, et terroristid loovad õhus leviva viiruse. See nakatab sind ja ülejäänud maailma. Selle tulemusena sureb 100 000 inimest iga päev. 30 aastaga sureb viiruse tõttu kokku 1 miljardit inimest ehk iga 7. inimene. Kui palju raha peaksid maailma liidrid sellises olukorras vaktsiinile panustama? Kui tähtis on see muude globaalprobeleemide kõrval? Ei saa eitada, et olukord oleks sünge. Enamus inimesi nõuaks kohest lahendust. Aga see on ju kõigest teooria? Mitte päris. 100 000 inimest tõepoolest sureb iga päev.Haigustesse, mida põhjustab vanadus.
Kuid hetkel ei pea keegi vanadust haiguseks. Miks on see nii? Aubrey de Grey arvab, et vananemisest tingitud surmasid tuleb hakata pidurdama. Vananemine on läänemaailma suurim haigus. Transhumanismi selle suuna eesmärk on SUPER PIKAEALISUS. Täna on meil olemas teadmised ja tehnoloogia, et alustada võitlust vananemisega. Küll aga on puudus ühiskondlikust kokkuleppest ja uurimistööde rahast. Enamus inimesi võtab vananemist kui elu paratamatut osa ja ei mõtle rohkem. Kui meditsiini ülesanne on hoida meid elus ja tervena nii kaua kui võimalik, siis anti-vananemine on samm edasi. “Nii kaua kui võimalik” asendub “Nii kaua kui ise tahame” Aga kuidas näeb välja maailm, mis ei vanane? Kuidas tulla toime selle üüratu rahvastikuga? Ja kes oleksid selle tehnoloogia peremehed? Need on suured küsimused, mida käsitleme edaspidi.
Nüüd vaatame edasi transhumanismi järgmist suunda: SUPER INTELLIGENTSUS
Arvutid muutuvad iga aastaga võimsamaks. Mis varem täitis ära terve toa, mahub nüüd meile taskusse. Veel enam. Arvutite võimsus kahekordistub aina kiirenevas tempos. Kui varem võttis kahekordistumine aega 18 kuud, siis nüüd see intervall järjest väheneb. Sirge joon on asendunud eksponentsiaalse kaarega. Ühel hetkel tulevikus muutub see joon täielikult vertikaalseks. Seda hetke inimkonna ajaloos nimetatakse tehnoloogliseks singulaarsuseks.
Futurist Ray Kurzweil arvab, et siis hakkavad inimesed oma keha arvutiga ühendama. See kontseptsioon peaks olema tuttav. Me juba oleme tehnoloogiaga sümbioosses suhtes. Juba praegu on võimalik koheselt suhelda inimestega teisel pool maakera. Satelliitide abil teha kindlaks oma asukoht. Ja pääseda ligi informatsioonile kõikjal maailmas. Kõike seda ühe seadmega, mida kannad oma taskus. Kõik see oli veel 20 aastat tagasi mõeldamatu. Varem või hiljem jõuame tehisintelligentsini. Simuleeritud teadvuseni. Teades kiirust, millega tehisintelligents on võimeline arenema, muutub ta kiiresti intelligentsemaks ja suuremaks mõtlejaks kui ükski inimene suuteline on. Kui Kurzweil on õigus ja inimesed hakkavad ennast tehnoloogiaga integreerima, saame tehisintelligentsiga pidevalt ühenduses olla. Tänu sellele muutume ka ise võimekamaks. See uus ajajärk inimkonna ajaloos kannaks nime: SUPER INTELLIGENTSUS. Mõned aga vaidlevad vastu, et mitte-bioloogiline arvuti ei saa omada teadvust. Või mis saab siis, kui tehisintelligentsi soovid ei kattu inimeste huvidega? Ja kas arvutitest sõltumine on üldse mõistlik? Super pikaealisus ja intelligentsus on head ainult siis, kui oleme õnnelikumad.
Vaatame viimast suunda: SUPER HEAOLU. Kujuta ette, et sinust saab lapsevanem. Arst ütleb sulle, et juhul kui soovid, saame lapse bioloogiat “tuunida”. Näiteks kuidas tuleb laps toime depressiooni, ärevuse, kadeduse, viha ja isegi valuga. Kas sa jätaksid lapsele alles kroonilise depressiooni, madala pingetaluvuse või paanikahäired? Tõenäoliselt mitte. Transhumanismi kolmandat suunda juhtiv David Pearce uurib ja püüab kõrvaldada inimkannatusi. Ta väidab, et kõik meie meeleseisundid - tunded, tujud, emotsioonid väljendavad meie ajukeemiat. Pearce arvab, et evolutsioon on süüdi selles, et me pole õnnelikud. Evolutsioon on tähtsaks pidanud vaid ellujäämist ja geenide levitamist. Inimesed on endiselt ärevuses ja rahulolematud nagu olid kütid ja korilased, kes kartsid kiskjaid.
Tänapäeval on need emotsiooni aga aegunud ja mittevajalikud. Meie bioloogia pole viimase 200 000 aasta jooksul peaaegu muutunud. Kuigi kultuur ja ühiskond on edasi arenenud, on inimesed endiselt agressiivsed, kadedad, ärevuses olevad kütid-korilased. Seepärast väidab Pearce, et kui soovime oma heaolu suurendada, peame muutma oma geene. Inimesi motiveerib enda ja oma lähedaste kannatuste vähendamine.
Abolitsionistid leiavad, et tehnoloogia abil on kannatusi võimalik vähendada ja lõpuks likvideerida. Viies inimkonna uude ajajärku: SUPER HEAOLU.
Hetkel on iga laps geneetilise täringuviske tulemus. Pearce leiab, et vähim mida saame teha, on pöörata täring enda kasuks. Et luua õnnelikumaid, tervemaid ja kauem elavaid inimesi. Aga kas kaastunne, uudishimu ja teadmistejanu kaovad hedonismis ära? Kui kõik on rahulolevad, siis miks uurida kosmost? Ja kas kannatused pole vahel kasuks?
Need olid transhumanismi kolm põhisuunda, millega tutvusime vaid pinnapealselt. SUPER PIKAEALISUS, SUPER INTELLIGENTSUS, SUPER HEAOLU muudavad inimajalugu radikaalselt siis, kui inimesed saavad aru, kui kasulik see neile on. Transhumanistide probleem on praegu see, et nende ideesid peetakse ulmeks. Aga see on suur viga. Me juba praegu oleme osaliselt trans-inimesed. Juba praegu elame kauem, kasutame aina rohkem tehnoloogiat ja rõhume elukvaliteedile.
Praegu on käimas “inimese” definitsiooni ümbersõnastamine. Transhumanism areneb praegu samm-sammult, kuid järjest kiiremini. Tark inimene on aktiivne, informeeritud ja osaleb selles inimarengu järgmises faasis. Täname tähelepanu eest.

Allikas: http://blog.kaitseomatervist.ee/video-mis-on-transhumanism-kas-karta-voi-ulistada

2 kommentaari:

Anonüümne 7. jaanuar 2014, kell 19:02  

Veel kolm bluff-tühikargajat: Aubrey de Grey, Ray Kurzweil, David Pierce lolli massi moosimas. Kõik kolm ühest seltskonnast ja ideoloogilisest keskusest.
Seni kui SEESAMA ideoloogiline Centrum valitseb oma hegemoonia jatkamisel ei ole head loota. Inimene ei ole Jeesuse sünnist ja 500 a enne Jeesust Confutsiuse ajast MITTE põrmugi iseloomult muutunud ega targemaks saanud!
Arenenud on tehnoloogia kuid mitte inimene! Tehnoloogia on vahend inimkonna üle võimutsemiseks. Tehnoloogia uued arengud võivad hävitada kogu inimkonna.

Unknown 31. oktoober 2014, kell 14:50  

Olen Mavis Calos, esindaja Aiicco kindlustus plc, anname välja laenu individuaalsed erinevused usalduse ja au. anname laenu intressimääraga 2%. kui olete huvitatud võtke meiega ühendust selle ettevõtte e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd jätkata oma laenu üleminekudokumendi ok. kui teil on vaja laenu, et luua ettevõtte või kooli te olete väga teretulnud Aiicco kindlustus plc. Võite meiega ühendust võtta ka selle e-post: (amaah.credit.offer@gmail.com). saame üle kanda summa, mida taotletakse enne nädalas.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP