RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 8. veebruar 2014

Eesti Meel: Poliitia, olümpika & kolm piparkooki

Võiks öelda: Eesti lajatas ida poole kaks pauku korraga. Aga polnud need suurtüki- või püssilasud, vaid sportlik ilutulestik taliolümpia auks ja Sotši-2014 libedaks kordaminekuks.

Kolmapäeval, 15. jaanuaril oli Aktuelle Kamera esiuudis — ja seda vahendasid sarnases sensatsiooni-võtmes ka vene meediakanalid — et Sotši lendab Eestist 3-liikmeline delegatsioon Ansip, Paet ja Savisaar.

Venekeelse uudise tõlge:
Eesti poliitikud ei kavatse boikoteerida olümpiamänge ja on juba teatanud oma otsusest minna Soči. Eesti delegatsiooni kuuluvad: peaminister Andrus Ansip, Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja välisminister Urmas Paet.
"Ma ei taha segada poliitikat olümpiamängudega. Olümpiamängud on pidu kõigile sportlastele ja ma arvan, et boikoteerida olümpiamänge oleks vale," tsiteerib peaminister Andrus Ansipit AK.
Ansip läheb olümpiale eraviisiliselt naise ja lapsega. Tallinna linnapea ja ühtlasi uisuliidu president Edgar Savisaare reisikavatsust kinnitas linnapea pressiesindaja Alar Rästa. Tema sõnul on võimalik, et Savisaar viibib Sočis Jelena Glebova ja Viktor Romanenkovi iluuisutamise ajal. Eesti välisminister Paet osaleb Eesti paraolümpia presidendina.
Olümpiapiletite ametlik vahendaja Estravel on Soči müünud üle 320 pileti ja ostuhuvi on vaid veidi väiksem kui 2010. aastal Vancouveri mängude eel. Estraveli esindaja sõnul oleneb see olümpiamängude toimumispaigast. "Soči on väga huvitav koht, mida Eesti fännid ilmselt ei ole veel avastanud, mäletades seda rohkem kuurortlinnana," teatas AK.
"Eesti poliitikud ei boikoteeri olümpiamänge Sotšis" — NR2.RU 16.I 2014 — eestindus Google'ilt
Samal päeval helistas välisminister Urmas Paet Londonist — viibides Ühendkuningriigis 15.-16. I 2014 ametlikul visiidil — ka oma VF-i kolleegile Sergei Lavrovile teatamaks kavast Sotši OM-ile tulla ning lisas muu seas, et EV-l on ju ammu valmis ja ootamas allkirju ka mitu (3) paberit: piiri- ning diplomaatilise kinnisvara lepe, samuti EV ja VF-i välisministeeriumide tegevuse protokoll. Millal kolm kokkulepet võiks allkirjad saada, see olevat Paeti juttu vahendanud AK teatel veel kooskõlastamisel.
Urmas Paeti telefonisalvestise väljakirjutus:
Mis puudutab piirileppe—i—jat, siis Venemaa on oma riigisisesed kooskõlastamise—ks nüüdseks lõpetanud, nii et nüüd on siis võimalik hakata vaatama sobivat aega.
"Paet Lavroviga" — AK 16. I 2014 — vt alates 12'
EestiMeelne kommentaar. Sotši demonstratiivse eiramise taustal muis läänemaailma võimukeskusis kuulutab EV riigieelarveline ruupor selgelt loobumist Sotši boikottimisest. Eesti valitsejate soov end Kremlile söödavaks teha on meeletu. Võimuladviku järjekordne üritus Kremlit moosida on nagu kartulidiplomaatiat imiteeriv präänikutrikk.

Laenates kujundit Gullstrandi—Lipandi—Männi "Piparkoogipoistest":
Me kolmekesi tuleme präänikutemaalt…
Toomas Hendrik Ilves etendab samas piparkoogi-kitsekest, saates kah Vladimir Putinile…
tervitusi palavaid… ahjuplaadi pealt
Allikas: http://eestimeel.blogspot.com/2014/01/poliitia-olumpika-kolm-piparkooki.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP