RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 24. veebruar 2014

MATTI ILVES: EESTI VABARIIGI AASTAPÄEVAKS

Täna tähistame Eesti Vabariigi aastapäeva, oleme seda teinud NSV Liidu okupatsiooni ajal ja teeme ka nüüd Euroopa Liidu otsustusvõimetu osariigina, lootuses, et Eesti saab jälle kunagi vabaks.

Hiljuti, 18.02.2014 tabas meid veel üks valus kaotus, sõlmiti riigireeturite poolt põhiseadusvastane loovutuslik piirileping. Ei ole kartellipoliitikute hulgas enam Jaan Poska sarnaseid mehi, kes suudaksid seista väärikalt Eesti riigi huvide eest.

Lisan veel katke raamatust William Tomingas (Tartu rahudelgatsiooni sekretär) "Mälestused":
"Eesti delegatsiooni hingeks oli Jaan Poska. Seda konverentsilaua taga ja omavahelistel nõupidamistel. Tema kõikumatu rahu, tasakaalukus, sündinud juristi anne igas küsimuses ja olukorras leida kähku asja tuum, võime debateerida asjalikult, loogiliselt, lõid tema isikule autoriteedi ja lugupidamise venelaste delegatsiooni juures. Isegi kõrkja loomuga barinat (isandat) mängiv Krassin tundis respekti Poska ees. Seda väljendas te mulle sõnadega: "Teie Ivan Ivanõtš näeb välja ja käitub nagu senaator, kogu väärikuse ja autoriteediga." Poska eriteeneks oli piiride ja kogu kullafondi kauplemine, mida ta tegi nelja silma all Joffega. Eesti võlgneb talle tänu kogu rahutegemise töö eest Tartus."

HEAD VABARIIGI AASTAPÄEVA!
Võtke osa ka täna toimuvast tõrvikurongkäigust:
Esmaspäeval, 24. veebruaril toimub Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna noorteliikumise Sinine Äratus algatusel tõrvikurongkäik läbi Tallinna vanalinna algusega Vabaduse väljakul kell 18:00. Sellele järgneb pidulik kõnetseremoonia Vabadussõja Võidusamba jalamil, mis kestab umbes kella 20-ni. Sinine Äratus ootab tõrvikurongkäigule kõiki patrioote, kes on tüdinud vabariigi aastapäeva õhtul teleri vaatamisest ja tahavad end tunda vaba rahvana vabal maal.

"Me seisame iseseisva Eesti eest, mille tulevikku ei määra Moskva rahad või Rootsi pangad," kinnitab ürituse korraldajaks oleva Sinise Äratuse juht Ruuben Kaalep. "Aga see päev ei ole koht üksteisega tülitsemiseks ja vihkamiseks. Tõrvikurongkäigu sõnum on, et meie oleme eestlased, see on meie riik ja me tahame, et Eesti oleks tõeliselt vaba. Siit saab alguse Eesti uus rahvuslik ärkamine."

Peale tõrvikute, mida varuvad omalt poolt ka korraldajad, soovitatakse kaasa võtta rahvuslikku sümboolikat. Osalemisest on teiste hulgas teatanud Läti valitsuspartei Rahvuslik Ühendus ja Leedu Rahvuslaste Liidu esindajad.

Lisainfo:
Ruuben Kaalep
53887662

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP