RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 5. märts 2014

Erukolonel: piirivalve ei suuda idapiiril Vene ohtu tõrjuda

Erukolonel ja endine Ida-Viru maavanem Riho Breivel saatis Ukraina sündmustest ajendatuna Eesti võimudele pöördumise, milles nendib, et Eesti piirivalve ei suuda takistada riigipiiri vägivaldset rikkumist Venemaa poolt.
«Kuna Ukrainas toimuvatele sündmustele tuginedes tunnen jätkuvalt muret Eesti riigi iseseisvuse pärast, pöördun veelkord Teie poole Eesti riigi julgeoleku seisukohalt tõsise ning  lahendust vajava probleemiga,» kirjutas Breivel kirjas siseministrile, kaitseministrile ja riigikogu riigikaitsekomisjoni esimehele.
«Piiripolitseil pole võimekust olla riigi piiridel jõuks, kes suudaks organiseeritult ja operatiivselt vastu seista relvastatud ohu tõrjumiseks oma vastutusalas.»
Breivel märgib, et piirivalvurid ei oma seaduslikku õigust relvastatud üksuste juhtimiseks ega riigipiiridel relvastatud ründe korral organiseeritud vastupanu osutamiseks.
«Piirivalvet ei käsitleta osana riigi kaitses, piirivalveteenistus ei ole seotud  kaitseväeteenistusega ning sõja ja kriisiolukordades on piirivalve tegevus määratlemata.
Kuna puudub riigikaitseline väljaõpe, siis piiripolitsei ohvitserid ei ole võimelised aktiivseteks tegevusteks üksuste juhtimisel, neil puuduvad teadmised kaitseväe ja NATO protseduuridest.»
Breivel teeb neli ettepanekut:
1. Seadusega sätestada piirivalve riigikaitseline ülesanne.
2. Sisse viia piirivalvurite väljaõppe programmidesse baassõduri väljaõppe.
3. Piirivalvekolledži programmi lülitada rühmaülema õpe.
4. Luua väljaõpetatud piirivalve toetusreserv, kes on määratud teatud piirivalveüksuste juurde.
Samasuguse kirja saatis Breivel ministeeriumidele ka 2008. ja 2012. aastal.
Toimetaja:
Oliver Kund


Allikas: http://www.postimees.ee/2717014/erukolonel-piirivalve-ei-suuda-idapiiril-vene-ohtu-torjuda
_______________
Lugege lisaks SIIT. See oli 2010. aastal, kui piirivalvele loobuti andmast meie "tarkade" poliitikute eestvõttel sõjalist väljaõpet.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP