RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 31. märts 2014

Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu kinnitas eurovalimiste nimekirja

Pressiteade
Eesti Konservatiivne Rahvaerakond
Tallinn, 30.03.2014


Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu kinnitas pühapäeval, 30. märtsil erakonna kandidaatide nimekirja europarlamendi valimisteks. Konservatiivne Rahvaerakond paneb välja maksimaalse suurusega ehk 12-liikmelise nimekirja, esinumbriks on erakonna juhatuse liige ja Lääne-Tallinna ringkonna esimees Martin Helme.
Nimekirjas teisel kohal on erakonna esimees, suursaadik Mart Helme ning kolmandal Saue linnapea ja Konservatiivse Rahvaerakonna volikogu esimees Henn Põlluaas.

Lisaks kandideerivad Leili Utno, kes on kauaaegne Välis-Eesti Ühingu juht ja Eesti endine suursaadik Lätis; Jaak Madison, erakonna noorteorganisatsiooni esindaja; Merri Aart põllumajandust ja maaelu puudutavate eurotoetuste ekspert; Heldur Paulson, erakonna Pärnu ringkonna aseesimees; ning rahvusvahelise õiguse doktor Jaak Roosaare.

Konservatiivne Rahvaerakond kaasas oma nimekirja ka erakonnaväliseid eksperte: meie lipu all kandideerivad euro päästemehhanismi ESM-i ekspert, majandusteadlane ja fiskaalõiguse õppejõud Paul Tammert, lastekaitse ja naiste väärkohtlemise vastane aktivist, Eesti Naisjuristide Liidu liige Marika Pähklemäe ning tuntud eurokriitik Antti Poolamets. Samuti jahinduse asjatundja Andres Lillemäe.

„Läheme eurovalimistele selge eesmärgiga saada kätte mandaat,“ ütleb erakonna esinumber Martin Helme. „Me oleme ülejäänud Eesti erakondadest selgelt eristuva platvormiga, kuna oleme ainsad, kes leiavad, et euroliidus on võimu koondumine Brüsselisse läinud liiga kaugele, ning otsustusõigus tuleb tagasi tuua liikmesriikidele. Ehe näide siin on ESM-i mehhanism. See on Euroopas aina laiemat kandepinda leidev seisukoht. Me oleme ka ainsad, kes tegelikult täidavad loosungi „mitmekesisus rikastab“ sisu, kuna soovime, et Euroopa säiliks mitmekesiste rahvusriikide kooslusena, mitte ei oleks ühte halli värvi multikulti soust.“

Konservatiivse Rahvaerakonna valimisloosung on „Meie Eesti eest – rahvusriikide Euroopa eest!“

Martin Helme on 37-aastane, abielus, kolme lapse isa. Töötab erasektoris kirjastajana, on Kaitseliidu liige alates 1992. aastast.

Nimekirja järjestus:
1. Martin Helme
2. Mart Helme
3. Henn Põlluaas
4. Leili Utno
5. Jaak Madison
6. Andres Lillemäe
7. Marika Pähklemäe
8. Heldur Paulson
9. Antti Poolamets
10. Merri Aart
11. K. Jaak Roosaare
12. Paul Tammert

Allikas: http://www.ekre.ee/konservatiivse-rahvaerakonna-volikogu-kinnitas-eurovalimiste-nimekirja/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP