RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 19. märts 2014

Mart Helme: Venemaa lööb, kuni lüüa lastakse

Mart Helme Foto: Mihkel Maripuu
 
Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna juht Mart Helme ütleb kohe, ilma mõtlemata, et muidugi ei ole Euroopa Liidu ja USA esmaspäeval kehtestatud sanktsioonid Venemaa suhtes piisavad. «Mingile paarikümnele inimesele viisapiirang kehtestada ja varade külmutamisest rääkida… See on selline kaugelt näpuga vibutamine.»
Venemaal suursaadikuna töötanud Helme ei mõista, miks tõsiste piirangutega juba praegu ei tegeleta, vaid aina oodatakse paremat hetke. «Seni kuni teised siin kaagutavad, kuni Euroopa Liit arutleb ja püüab konsensusele jõuda, astub Venemaa järgmisi samme. Ta lööb, kuni lüüa lastakse,» ütleb Helme.
Euroopa Liidu peamine probleem on tema sõnul sõltumine idanaabri gaasist. Seetõttu mõjutaks Helme arvates Venemaad tõsiselt vaid see, kui USA naftakraanid täisvõimsusel lahti keeraks ja maailmaturul konkureerima hakkaks. Nii saaks vene naftast sõltuv Euroopa Liit kehtestada Venemaale eksportipiirangud.
Seda tuleks tema sõnul teha nii ruttu kui võimalik. «Aga millal siis saabub see õige aeg?» küsib Helme. Euroopa majandus on tema sõnul piisavalt võimas, et Venemaa käsi väänata.
Autor:
Marian Männi


Allikas: http://www.postimees.ee/2732020/mart-helme-venemaa-loob-kuni-luua-lastakse

1 kommentaari:

Anonüümne 19. märts 2014, kell 18:27  

Mart Helme
veneviha on ammu teada st kaubamärk.
Muidugi Krimm on keeruline probleem kuid Helme nõuanded on asjatundmatud nagu USA nafta Euroopasse vedamine jt
Asi ei ole nii lihtne kui on mindud venelastele elutähtsale vastaseisule. Ka sõjaline sekkumine on võimatu, sest Vene on jõuliseks muutunud.Keeruline värk ja mitte nii lihtne. Ikkagi kokkulepe aitab.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP