RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 11. märts 2014

MATTI ILVES: EUROOPA LIIDU VÄIKLANE KÄTTEMAKS ŠVEITSILE

Euroopa Liit on asunud Šveisile kätte maksma riigi rahva otsustuse eest referendumil, piirata ohjeldamatut sisserännet.
Euroametnikud on esimese sanktsioonina välja mõtelnud selle, et Šveits ei saa enam osa võtta üliõpilaste vahetusprogrammist "Erasmus", sellest teatas volinik Laszlo Andor ELi tööturu arutelul Euroopa Parlamendis ja lisaks hakatakse nüüd Šveitsi kohtlema nagu "kolmandaid riike". E Liit oli juba isegi enne referendimit nõudnud Šveitsilt programmis osalemise eest rohkem raha kui teistelt riikidelt.

Teiseks ei käsitleda Šveitsi enam kui "assotsieerunud riiki" ja tehakse ka takistusi teaduskokkuleppele "Horizon 2020". Samuti esitab Euroopa Liit iseseivale riigile jälle nõudmisi, näiteks kiiret vaba liikumise lepingu sõlmimist Horvaatiaga!

Assotsiatsioon Šveitsi Üliõpilasorganisatsioonid (VSS) on muidugi sanktsioonidest šokeerirud ja teatavad, et ei talu hariduse ning teaduse ohverdamist poliitilisele altarile; sellised piirangud on märkimisväärne samm tagasi, mis raputab tugevasti hariduse ja meie uurimisasutuste kvaliteeti, üteldakse.

Euroopa liit käitub äärmiselt vastikult ja ma imestan, et Eestis on veel nii palju selle imperiaalse moodustise toetajaid. Mitmesuguseid sanktsioone on tunda saanud liikmesriigid Austria, Tšehhi ja Ungari. Nüüd veel ka väljaspol liitu asuv Šveits, keda karistatakse rahva tahtele allumise eest.
Siin on tegemist väikeste riikidega, seepärast E Liit näitab täiel määral otsustavust ja julgust. Aga kui on tegemist agressiivse suurriik Venemaaga (kes okupeerib praegu Krimmi), siis tõmbab "võimas" liit saba kohe jalgevahele ja ei ole kuulda ühestki tõelisest majanduslikust sanktsioonist, kehtesatakse vaid mingeid piirangute algeid, mille üle Venemaa võib laginal naerda. Karistatakse vaid Ukraina endisi ametnikke ja võimureid, suurte vaidluste tulemusel sai koostatud mingi kümneliikmeline nimekiri.
 
Kasutatud allikas:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/03/08/rache-fuer-volksentscheid-eu-schliesst-schweiz-von-erasmus-aus/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP