RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 23. märts 2014

MATTI ILVES: EUROOPA LIIT EI SAA LUBADA SANKTSIOONE VENEMAA VASTU

Foto: Merkel tõenäoliselt kehtestadab ainult sümboolsed sanktsioonid Putinile. Kõik muu oleks Saksamaale väga kulukas. (Foto: Reuters)

Nüüd on selgunud, et EL ei kehtesta Venemaa vastu tõsiseid sanktsioone, vaid piirdutakse näpuviibutamise ning "kõvade sõnadega", lisaks veel piirangud isikutele nn. nimekirjad.
Seega annab E Liit sisuliselt vabad käed Putinile järgmiste annektsioonide jätkamiseks.

Venemaa ja Euroopa Liit on kindlalt majanduslikult sõltuvad üksteisest . Nii vahetavad kaks majandust igal aastal kaupu ja teenuseid väärtusega 240000000000 € .  ELi sanktsioonid pöörduksid bumerangina Euroopa vastu ja see muudabki majanduse nii haavatavaks.
Lõppude lõpuks, ELi majandus sõltub müügist Venemaa turul. Euroopa ekspordib igal aastal kaupau 110000000000 € eest Venemaale. Nende hulka kuuluvad peamiselt masinad, tööstuskaubad ja keemiatooted. Euroopa ei saa ka läbi ilma Venemaa energiakandjateta, mida imporditakse 190000000000 € väärtuses. Lisaks on Euroopa pangandussektori suured laenud Venemaale, mida saaks Putin nüüd kasutada ELi vastu, jättes need tagasimaksmata.
Prantsuse Société Général Venemaa ettevõtetele laenanud umbes 22 miljardit eurot. Itaalia UniCredit´il on tasumata võlg 18 miljardit eurot. Austria Raiffeisen pankade nõuded on summas 10 miljardit eurot Venemaal jne.

Eriti Saksamaa on Venemaa oluline kaubanduspartner. Euroopa suurima majandusega riigist eksporditakse aastas kaupa 40000000000 euro eest Vene Föderatsioonile. Majanduslike sanktsioonide läbi kannataksid eelkõige Saksa firmad. Näiteks Siemensis töötab ligi 3200 töötajat Venemaa heaks, Group Volkswagen müüb igal aastal umbes 188.000 autot Venemaal ja seda rida võib jätkata.

Nii, et vaevalt Euroopa Liit ja kantsler Merkel hakkavad üldse majandussanktsioone kehtestama, majandused on liialt seotud. Euroopa töösturid ja poliitikud on olnud liiga sinisilmsed ning uskunud Venemaa tsiviliseeritust, külma sõja lõppu ja sidunud ennast liialt jäänukimpeeriumiga.
Lisaks mängib oma osa ka veel üks majandusväline faktor, vene karastatud rahvas taluks neid sanktsioone stoiliselt, aga hellitatud eurooplased hakkaksid varsti mässama, sest sanktsioonid mõjutavad ka neid.

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/03/22/eu-kann-sich-sanktionen-gegen-russland-nicht-leisten/

1 kommentaari:

Anonüümne 24. märts 2014, kell 16:41  

was omarerwJah, Saksa VW
laiendab just praegu oluliselt Venemaal tootmist ja kasvatab oma turuosa. Tänane Euroland ei saa hakkama ilma Venemaata ja seepärast on majandussanktsioonid vale tee.
V. Putinil pole mingeid sõidukeelde ega tule ja Putini peamine liitlane Xi Jinping maandus äsja Eurolandis. Kõik kummardavad tema ees.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP