RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 2. märts 2014

MATTI ILVES: RAHANDUSKRIIS LEVIB KA PÕHJA-EUROOPASSE!

Uuringukeskus CEP väidab, et rahanduskriis levib kiiresti ka Põja-Euroopasse ja haarab eelkõige Soome, Belgia ja lisaks ka Prantsusmaa. Väljavaated Itaalia ja Kreeka olukorra paranemiseks on kahanenud miinimumini.
ELi liikmesriikide suutlikus teenindada oma välisvõla väheneb pidevalt. (Graphic: CEP)
Uuring , mille Euroopa Poliitikauuringute Keskus (CEP) teostas, analüüsib krediidivõime alanemist eurotsooni riikides. Indeks cepDefault mõõdab arenenud riikide suutlikust maksta välislaene. Majandusteadlased arvestavad võlga avalikus ja erasektoris, ning investeeringute taset riigis. Ettevõtete konkurensivõime mõjutab riigi laenuvõimet, kui see lõpeb on riik suures impordi ja eksrordi languses, ning see viib otseselt kaubanduse puudujäägile.

Analüüs näitab, et kriis levib Põhja-Euroopasse ja esimised ohvrid on Belgia ja Soome. Nüüd võib arvata, et Soomes töötavatel ja elavatel kümnetel ja kümnetel tuhandetel eestlastel saabuvad rasked, mitte kadestamisväärsed ajad.

Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/02/25/studie-euro-krise-greift-auf-nordlaender-ueber/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP