RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 26. märts 2014

MATTI ILVES: VENELASE TÕUS EESTI HARIDUSMINISTRIKS

Venelase ja miljonäri pojukese Jevgeni Ossinovski tõus Eesti rahvusriigi haridusministriks oli sotside poolt tõsesti julge, tõeliselt multukultuune käik.
Me oleme ajas justkui liikunud tagasi Nõukogude aega, mil haridusministriks määrati Eesti NSV-s ka venelane Elsa Gretškina. Seda juleti teha aga alles alates 22. juulist  1980. aastal, 40 aastat peale okupatsiooni. Kaasaegses Eesti osariigis saadi sellega hakkama pea kaks korda rutem. J.Ossinovski olesks võinud olla mõni teine minister,aga haridusministri koht talle ei sobi, sest sellel on eestlastele lausa sümboli väärtus, või vähemalt oli. Ossinovski on juba ka rääkinud, et venekeelsete koolide osaline üleminek eestkeelsele haridusele tuleb üle vaadata, sest kõik koolid ei ole "võrdses seisus", seega tehakse venelastele jälle järeleandmisi ja venekeelsete usk tugevasse riigivõimu saab järjakordse löögi.

Juba 1980. aasta oktoobris toimusid Tallinnas õpilasrahutused, kus nõuti ka Elsa Gretškina kõrvaldamist haridusministri kohalt. Meeleavaldustel peksis miilits õpilasi ja järgnesid arreteerimised ning ülekuulamised. See oli ka üheks peamiseks ajendiks 40. kultuuritegelase kirja sünniks. Kas tänapäeva Eestis on ka oodata õpilaste meeleavaldusi? Vaevalt, sest enamusel nüüdsetest õpilastest puudub patriootlik, rahvuslik kasvatus ja neile räägitakse vaid multikultuursuse "suurtest hüvedest". Nõukogude ajal said enamus lapsi eestimeelse kasvatuse kodust, tänapäeval on aga vanemad oskuslikult ära lollitatud ja mingit rahvuslikku laste kasvatust ei saa neilt oodata.
Sotsid olid seega ettenägelikud ja kindlad, et venelase määramine haridusministriks ei põjusta mingeid suuremaid proteste ühiskonnas.

2 kommentaari:

Anonüümne 27. märts 2014, kell 01:02  

Reaalkoolis oli Ossinovski väga ebameeldiv ropendaja. Koolitädile virutas jalaga, kuna viimane julges poisile märkuse teha. Asi läks õppenõukogusse, Ossinovski taheti koolist välja visata. Üks hääl õppenõukogus jättis poisi kooli. Ja see juhtus keskooli ajal...

Anonüümne 27. märts 2014, kell 01:05  

Vabandust, ikka keskkooli ajal



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP