RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 12. märts 2014

Siim Kallase peaministriks pürgimise vastu toimub laupäeval meeleavaldus

15. märtsil, kell 15 toimub Tallinnas, Kadriorus Presidendi Kantselei juures kuuskede all meeleavaldus, milles soovitakse juhtida president Toomas Hendrik Ilvese tähelepanu sellele, et Siim Kallasel puudub Eesti rahva mandaat Eesti Vabariigi peaministri kohale asumiseks, kuna ta ei ole viimastel Riigikogu valimistel kandideerinud ning Eesti inimesed taunivad lokkavat tagatoa poliitikat, seisab protesti Facebooki lehel.
Meeleavalduse päevakava:
15.00-15.30 kogunemine kuuskede alla
15.30-15.40 ametliku pöördumise ettelugemine
15.40-16.00 muud kooskõlastatud sõnavõtud
16.00 lahkumine

Ametlik pöördumine:
Hea President!
Me oleme inimesed Eestist. Veel nädal aega tagasi me ei tundnud üksteist, kuid meid tõi kokku mure. Me oleme mures, et pikalt ametis olnud riigimehed on ära unustanud demokraatia tähenduse. Me oleme siin, et tuletada meelde, et Eestis on põhiseadus jätkuvalt kehtiv ja selle kohaselt on Eestis kõrgeima võimu kandjaks rahvas.
Eesti Vabariigi põhiseaduse § 89 annab Presidendile õiguse esitada peaministri kandidaadiks kasvõi oma naabrinaist, kuid kas tõesti on vaja seda õigust kasutada? Me soovime tähelepanu juhtida sellele, et kui meie President, Toomas Hendrik Ilves, nimetab peaministrikandidaadiks Siim Kallase, siis eksib ta rängalt põhiseaduse esimese paragrahvi vastu, mis ütleb selgelt, et kõrgeim võim kuulub siin riigis rahvale.
Siim Kallas ei kandideerinud 2011. aasta Riigikogu valimistel. Eesti Vabariigi kõrgeima võimu kandjale ei ole antud võimalust avaldada toetust ega vastuseisu tänasele peaministri kandidaadile. Kas see ongi demokraatia? Kas President toetab riigi juhtimist tagatoa kokkulepete alusel?
Kas Siim Kallas on tõesti parim peaministrikandidaat? Kui isegi Euroopa Parlamendi saadikud avaldasid Siim Kallasele umbusaldust, siis miks meie peaksime teda usaldama? Kuniks ei ole täit selgust VEB Fondi hämaratest tegudest, R-hoolduse manipulatsioonidest, Eesti Panga garantiikirjadega seonduvast, ei saa me riigi juhtimist usaldada sellise isiku kätte.
Me ei ole siin selleks, et korraldada riigipööret. Me ei avalda Presidendile survet oma nägemusega uuest peaministrist. Me oleme siin, et avaldada nördimust lokkava tagatoa poliitika üle. Me soovime Presidendile teada anda, et Eesti rahvas ei kiida heaks vangerdust, mis on küll juriidiliselt korrektne, kuid moraalselt väär.

Meeleavaldust korraldavad Eesti Vabariigi kodanikud Ago Õispuu, Anita Keivabu ja ... ..., kes panevad osalejatele südamele järgmist: “Kodanike meeleavaldus on apoliitiline ja rahumeelne nagu tsiviliseeritud demokraatlikus ühiskonnas kombeks on. Kohale on oodatud inimesed, kes jagavad meiega ametliku avalduse sisu. Kaasa tuleks võtta hea tuju ja soe riietus.”

Allikad: Facebook, korraldajad
Foto: Mihkel Maripuu, PM/Scanpix

Toimetas Mariann Joonas

ALLIKAS
_____________
Äsja tuli üllatav uudis:  
Reformierakonna senine peaministrikandidaat Siim Kallas teatas täna hommikul pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut, et loobub järgmise valitsuse moodustamisest.
Link: http://www.ohtuleht.ee/567744/siim-kallas-loobus-valitsuse-moodustamisest#.UyArfejnJ-U.facebook

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP