RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 3. aprill 2014

Eesti peaks piirama telekanaleid, et kaitsta elanikke propaganda eest

Eesti peaks võtma eeskuju Leedust ja kaitsma oma elanike vene telekanalitest tulevate valede ja propaganda eest, leiab venekeelse "Aktuaalse kaamera" uudisteankur Maksim Rogalski.

"NTV, RTR Planeta ja PBC eesmärgid on ilmsed. Nad õhutavad militaristlikke tundmusi läbi sõja propaganda ja valavad avalikkuse üle valedega. Selle pärast arvan ma, et Leedu soov kaitsta oma riigi kodanike selle mürgi eest, on normaalne ja õigustatud," jagas Rogalski oma arvamust portaaliga rus.err.ee. "Ma olen kindel, et see on õige tee ja ma arvan, et Eesti peaks oma naabrite eeskuju järgima."

Tema sõnul domineerib telekanalite vahendatavas sisus nii Leedus kui Eestis imperialistlik propaganda. Ta märkis, et on siiski ka mõne muu sisuga kanaleid, näiteks internetis leviv teleprogramm "Dožd" ("Дождь", eesti keeles vihm) või telekanal RTVi. Kuid ta lisas, et neid on liiga vähe.

"Leedus on vene kogukond palju väiksem kui Eestis - vaid 5-6 protsenti. Ja Leedu venelased räägivad minu arvates parema meelega leedu keelt kui Eestis elavad venelased eesti keelt. Ja seeläbi on Leedul võimalus kaitsta oma kodanikke," ütles Rogalski.

Uudisteankur arvab, et tuleb lõpetada abitud jutud sõnavabadusest ning kasutada eelmainitud õiguslikke vahendeid telekanalite sisu piiramiseks, sest valeinfo enneolematu levitamine ohustab ühiskonna stabiilsust.

Küsimus pole selles, kas Eestil sobib kasutada Venemaa sarnaseid meetmeid ja rikkuda nii demokraatlikke vabadusi. "Me ei müü ravimeid igal pool. Piirangud on rahva tervise huvides. Teatud piirangud on õigustatud. Nii kaua kuni meie pobiseme siin demokraatiast on vaenulik propaganda teinud oma töö."

Samas rõhutas ta, et Venemaa propagandale on kindlasti vaja ametlikku alternatiivi. "Eesti võiks "Doždi" sulgemise korral võtta tööle vene toimetajad ja hakata ise sellesse kanalisse sisu tootma.“

Asjaolu, et riik ei suuda praegu venekeelsele vaatajaskonnale pakkuda vaatamisväärset sisu, on Rogalski hinnangul probleem nii Eestis, Leedus kui teistes endise Nõukogude Liidu maades.

"Nüüd on see eriti selge, et selles valdkonnas ei ole absoluutselt midagi tehtud, kuigi meil oli selleks aega 25 aastat. Ma olen alati öelnud, et kunagi pole liiga hilja alustada." Eestis on pikka aega olnud võimalus teha venekeelne telekanal, kuid midagi ei ole tehtud, sest poliitikud otsustasid, et nad ei pea seda tegema, leiab Rogalski.

"Jah, ja ringhäälingu juhtkonna tasemel, pehmelt öeldes, pole see küsimus kedagi kunagi huvitanud. Ma arvan, et see on viga. Selle tulemusena on meil sadu tuhandeid inimesi, kelle ajud on praegu propagandaga mürgitatud."

Küsimusele, mida annaks alternatiivsena teha, ütles Rogalski, et Eestil oleks vaja eraldi oma venekeelset kanalit ja uudisteagentuuri, vaja oleks oma „Doždi“.

Allikas: RahvusRinghääling

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP