RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 6. aprill 2014

Jüri Toomepuu arvates pole mingit võimalust, et keegi Eestile kallaletungi puhul appi tuleks

www.DELFI.ee

Venemaa õigustas oma sissetungi Ukrainasse väitega, et on kohustatud kaitsma sealseid venelasi. See paneb muretsema teisi riike Ida-Euroopas, kus on suur vene vähemus, nagu näiteks Eesti, teatab Public Radio International (PRI) oma veebilehel. Sõna antakse Jüri Toomepuule.
„Eestlased on kindlasti mures,“ ütleb Toomepuu, kes parajasti kodumaad külastab, PRI-le. „Aga etnilised venelased, kes on Eestisse elama asunud, on üsna õnnelikud.“
Toomepuu väidab, et Eesti tegi ajaloolise vea, kui lubas venelastel pärast taasiseseisvumist paigale jääda, isegi kui neile kodakondsust ei antud.
Toomepuu sõnul oleks tulnud rakendada Genfi konventsiooni artiklit 49, mille järgi peavad okupeeritud territooriumidele üle viidud tsiviilisikud lahkuma, kui okupatsioon lõpeb. Toomepuu leiab, et etnilised venelased võivad tegutseda Venemaa presidendi Vladimir Putini viienda kolonnina.
PRI lisab, et Toomepuu on kirjanik, kes elab Floridas. Mees lükkab tagasi võrdluse eesti keelt mitte õppivate venelaste ja inglise keelt mitte õppivate hispaaniakeelsete vahel Floridas.
„Ameeriklastel on palju erinevaid päritolusid,“ ütleb Toomepuu. „Ja nad kõik muutuvad lojaalseteks ameeriklasteks. Aga venelased Eestis ei ole Eesti Vabariigile lojaalsed. Nad võtaksid Putini tervitustega vastu.“
Toomepuu külastab parajasti Eestit, et reklaamida oma raamatut, milles ta on ette ennustanud asju, mis on aset leidnud Ukrainas. Ta naljatab, et Putin tegi seda kõike, et tema raamatut reklaamida.
Sõjaväelasena leiab Toomepuu, et Eestil ei ole võimalik palju teha Venemaa sissetungi peatamiseks. Kaitseliitu tuleks julgustada võitlema sissidena, et muuta annekteerimine vastuvõetamatuks väljavaateks.
Toomepuul ei ole usku, et rahvusvaheline kogukond Eestile appi tuleks, vaatamata sellele, et Eesti on NATO täisliige.
„Enamik eestlastest mõistab kahetsusväärset tõde,“ ütleb Toomepuu. „Ühendriigid ei riski suure või isegi väikese sõjaga Eesti kaitsmiseks... Kas te arvate, et ükski Eesti NATO liitlane riskiks ükskõik millise sõja või konfliktiga, et peatada ülevõtmine Putini poolt? Ma olen realistlikum. Ma ei arva, et oleks mingitki võimalust.“

See leht on trükitud DELFI internetiväravast
Aadress http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=68375839

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP