RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 2. aprill 2014

Kevadekuulutajad on kohal :)


 
Austatud Matti Ilves! 

Toetamaks Riigikogus ringlevat partnerlusseaduse kavandit, on kodumaine meedia oma propagandamasina täistuuridel tööle pannud ja uusi partnerlusseadust ülistavaid artikleid ilmub viimastel päevadel lagedale nagu Vändrast saelaudu.

Saadan Teile alloleva videokommentaari, mis käsitleb mõningaid meedias ilmunud artikleid ja pakub neile minupoolse kommentaari.

Näiteks olgu toodud Eesti Ekspressi ajakirjanik Krister Kivi, kelle sõnul tuleks kooseluseadus nii kiiresti vastu võtta kui võimalik: „Julgeksin arvata, et just nimelt aega ei ole; et kiire ongi; et poliitiliselt on selle teemaga niigi viivitatud juba üle poole aastakümne.“ Võimalikult kiiret liikumist kooseluseaduse suunas on igal võimalusel taga igatsenud ka Vabariigi president Toomas-Hendrik Ilves.
Asi on aga hoopis absurdne…
Kui jutt tõsiseks läheb, siis tunnistavad kõik nagu ühest suust, et tegelikult ei muudaks kooseluseadus nende endi eludes mitte midagi. Alustame ajakirjanik Krister Kivist, kes nendib kohe peale seaduse vastuvõtmisele takkakiirustamist: „Ma ei usu, et partnerlusseadus muudaks enam midagi näiteks minu elus.“ Samadel seisukohtadel on ka poliitikud – isegi need, kes kooseluseadust pooldavad! Lugege SIIT .
Fakt, et poliitikud pole üldsegi mitte varmad kooseluseadust kommenteerima ning pigem on asja üritatud teha vaikselt ja salaja, viitab poliitikute ja parteide hirmule oma valijate ees.
Ja see on väga hea märk!
Poliitikud on nimelt hakanud kartma. Keda?
Teid ja kõiki teisi kodanikke, kes nõuavad Riigikogu ja Valitsuse liikmetelt vastutust meie kultuuri eetiliste aluste lõhkumise eest! Nad on hakanud kartma, et eelseisvatel parlamendivalimistel võivad valijad ärgata ning neile ja nende erakondadele kätte maksta.
Ebalemisele viitab ka asjaolu, et kooseluseadus on Riigikogus esitatud erakonnaülese projektina, kus osalevad Imre Sooäär ja Rait Maruste Reformierakonnast, Jaak Allik ja Andres Anvelt sotsidest ning Mailis Reps ja Olga Sõtnik Keskerakonnast.
Töörühmas oli ka IRL-i liige Liisa Pakosta. Erakonna survel võttis ta seaduseelnõult oma toetuse tagasi. IRLi fraktsioonist on kooseluseadust toetanud parteitu Juku-Kalle Raid, kuid tema lahkus parlamenditöölt.
On selge, et erakonnad on algselt üritanud jagada vastutust, kuid tänaseks on IRL- i fraktsioon teatanud, et nad ei poolda kooseluseadust ja samas suunas tundub liikuvat ka Keskkerakonna fraktsioon. Ka see on väga hea uudis!
Üks on aga kindel. Parlamendivalimisteni on jäänud vähem kui aasta ja meie peame kodanikena näitama üles oma sirgeselgsust!
Pidagem meeles need nimed:
  • Imre Sooäär (Reformierakond)
  • Rait Maruste (Reformierakond)
  • Jaak Allik (Sotsid)
  • Andres Anvelt (Sotsid)
  • Mailis Reps (Keskerakond)
  • Olga Sõtnik (Keskerakond)
  • Liisa Pakosta (IRL)
  • Juku-Kalle Raid (parteitu)
Pidagem meeles ka seda, et kõige agaramalt on kooseluseadust edendamas Sotsiaaldemokraatlik Erakond ja Reformierakond.
Maikuu lõpus seisavad ees Euroopa Parlamendi valimised. Kohtugem valimiskastide juures ja tuletagem oma esindajatele meelde nende kohustust kaitsta meie kultuuri kõlbelisi alusväärtusi!
Markus Järvi
Nõukogu esimees
SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks 


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP