RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 15. juuni 2014

HINGEPEEGEL: Teisitimõtlemist ja loovust loetakse nüüd vaimseks haiguseks

Ei ole saladus, et kui ühiskond tervikuna hakkab mõtlema kastsist väljapoole, hakkab asetleidvates sündmustes kahtlema, siis tekib sellele äge vastuseis. Samuti on läbi ajaloo teada, et hakatakse naeruvääristama neid ideid, mis ei mahu kehtivatesse etteantud raamidesse.
Mitte väga kaugest minevkust on teada juhtumid, kus uued ideed ja arusaamad asjadest põrkusid valitseva võimu ägedale vastuseisule. Hea näide on Galileo, kelle tööd keelustati ja kes tembeldati hulluks.
Kas tänapäeval on üldse midagi muutunud? Kas farmaatsiatööstuse üks eesmärkidest on muuta neid kes mõtlevad teisiti?
“Väljaturritav nael tuleb maha tampida” – Jaapani vanasõna
Kas teisitimõtlemine ja vabamõtlemine on vaimne haigus? Vastavalt värskele “Vaimsete haiguste diagnostilisele ja statistilisele käsiraamatule” tundub see asi nii olevat. Juhend klassifitseerib “Tõrges-trotsliku käitumise
(oppositional defiant disorder või ODD) vaimseks häireks. See on ka “keskendumis- ja tähelepanuhäire” (Attention Deficit/Hyperactivity Disorder ADHD) kategooria all ära märgitud.
Foto: www.sodahead.com
Foto: www.sodahead.com
Seda juhendit kasutavad psühhiaatrid vaimsete haiguste diagnoosimiseks ning tundub, et igas uues väljaandes on nimekirja uute väljamõeldistega täiendatud. See pole midagi uut, sest juba Nõukogude Liidus kasutati psühhiaatriat poliitiliste erimeelsuste kategoriseerimiseks psüühilisteks häireteks. Vaimseid haiguseid on ammu kasutatud poliitilste teisitimõtlejate mahasurumiseks. Neid, kes ei aktsepteeri(nud) valitsevat võimu ootas/ootab vaimse häirega, millega neil tegelikkuses mingit pistmist ei ole, sildistamine .
Kogu tänapäeva psühhiaatria tugineb teoorial, et aju keemiline tasakaalutus põhjustab vaimseid häireid. Ameerika Psühhiaatrite Assotsatsiooni Avalike suhete eesistuja/esimees Dr. Mark Graff ütles, et tõenäoliselt on see ravimitööstusest kannustatud teooria.
“Pole mingit bioloogilist tasakaalutust. Kui inimesed tulevad minu juurde jutuga, et neil on bioloogiline tasakaalutus, siis ma palun neil alati labori analüüse mulle näidata. Pole mingeid analüüse. Seega, misasi see biokeemiline tasakaalutus on?” Dr. Ron Leifer, New Yorki psühhiaater
“Kui psühhiaater väidab, et sul on kemikaali puudujääk, siis palu teha vereanalüüs ja vaata, mis nägu psühhiaater sellepeale teeb. Kõik need inimesed, kes usuvad, et neil on madal serotoniini tase, on suurepärase marketingi testamendiks.” – Jonathan Leo, Western University of Health Sciences anatoomia professor.
See on šokeeriv, kuidas meditsiin on veendunud, et vaimsete haiguste põhjuseid tuleb otsida bioloogiast. Sealjuures terve kolme kümnendi jooksul pole suudetud esitada ühtegi tõendit selle kohta. Pole ühtegi testi tulemust saadaval, mis oleks määranud elava inimese aju keemilist seisundit. Paljusid psühhiaatrilisi “häireid” pole üldse olemaski, kuigi meid on nende olemasolus veendud. Seda on tehtud selleks, et teenida raha, hoida ühiskonda kontrolli all ja on meetod vältimaks masside mõtlemist väljaspool kasti.
Lõpetuseks võib soovitada maailmakuulsa produtsendi Kevin P. Milleri dokumentaalfilmi Generation RX. Selles analüüsib ta “psüühiliste haiguste” kasvavat trendi laste ja teismeliste seas. Filmis võtavad sõna rahvusvaheliselt tunnustatud eksperdid meditsiini, eetika, ajakirjanduse ja akadeemilisest maailmast. Ta rõhutab, et eetika puudumine ja psühhiaatrilised ravimid, mida miljonitele üle maailma välja kirjutatakse, käivad käsikäes, olgugi, et ei ole tõestatud nende efektiivsust ja ohutust. Samuti toob ta välja ravimitööstuse ja FDA (USA Ravimi- ja Toiduamet) kokkumängu, kus viimane sõna otseses mõttes varjab inimesele mõjuvaid võimalikke kahjulikke mõjusid.

Allikas: http://www.hingepeegel.ee/tervis/teisitimotlemist-ja-loovust-loetakse-nuud-vaimseks-haiguseks/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP