RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 3. juuni 2014

Kümmel: Eesti panga petuskeemi ja eliidi ringkaitse abil riisuti 32 miljonit dollarit!

Kümmel:  Eesti panga petuskeemi ja eliidi ringkaitse abil riisuti 32 miljonit dollarit!




,
“Riigikogu komisjonil ei jää üle midagi muud, kui kirjutada raportisse, et Eesti Pank valmistas ette ja koostas raha riisumiseks teadliku petuskeemi,” leiab VEB fondist juba teist raamatut kirjutav ajakirjanik Toomas Kümmel.

Ajakirjanik Toomas Kümmel kirjutab juba teist raamatut VEB fondi rahakadumisest. Iga päev toob selle ääretult inetu ja Eesti renomeed kahjustava afääri kohta uusi fakte, kuid ajakirjandus on viimasel ajal üsna vaikseks jäänud.
“See on vaikus enne tormi,” ennustab Toomas Kümmel ja toob oma sõnade kinnituseks Riigikogu lõpparuande esitamise tähtaja - 18. juuni.  “Lõpusirgel on ka Riigikontrolli samateemaline audit,” selgitab Kümmel.” Eks nende aruannete tegemisega ole palju tööd ja kellelgi pole aega intervjuusid anda.”
Viimane uudis VEB fondi kohta rääkis ekspertiisist, mille tulemusel tehti kindlaks, et Eesti Panga poolt Moskvasse saadetud kiri, mille alusel kuulutati ärimees Aleksandr Mati firma TSL Inetrnational alusetult 32 miljoni külmutatud dollari omanikuks, ei olnudki tagantjärele koostatud, nagu kahtlustas Riigikogu uurimiskomisjoni esimees Rainer Vakra.
Toomas Kümmeli arvates on see üsna kõnekas fakt. “Tegelikult oli ju algusest peale selge, et mingit tagantjärele vormistamist ei toimunud ning Eesti Panga presidendi kohustetäitja Vahur Kraft selle petukirja allkirjastas,” selgitab Kümmel. “Kui mõned aastatd hiljem hakati seda skeemi realiseerima, siis kinnitas Kraft tolles petukirjas olevaid andmeid veel kord oma allkirjaga. Aga igasugust häma on skeemimeistrid selle asja ümber ajanud palju. Vahur Kraft, Enn Teimann, Siim Kallas, Ain Hanschmidt ja teised pole mitte midagi tõsiseltvõetavat VEB fondi loo kohta öelnud. Kui Eesti Panga presidendiks sai Ardo Hansson, siis tehti VEB fondi asjus audit ning kõik sai selgeks. Praegu teatavaks saanud ekspertiisi tulemused ainult kinnitavad toonast auditit veel kord.”
Kümmeli arvates ei jää Riigikogu komisjonil nüüd üle midagi muud, kui kirjutada rahuliku südamega oma raportisse, et Eesti Pank valmistas ette ja koostas raha riisumiseks teadliku petuskeemi, mis järgnevalt ka ellu viidi.
Oma uue raamatu jaoks ootab Kümmel nüüd kannatamatult nii Riigikogu komisjoni kui riigikontrolli aruandeid. “Olen väga palju suhelnud kogu selle afääri preategelastega ning seetõttu on minu käsutuses pisut teistsugune materjal kui ametlikes aruannetes, üteksin et emotsionaalsem,” selgitab Kümmel. “Saatsin mõlemale komisjonile ka oma kogutud tähelepanekuid ning ajakirjanduslikke materjale, mis neid huvitasid,” viitab Kümmel oma koostööle ametlike komisjonidega.
Ajakirjaniku ülesanne on teha ka üldistusi ja järeldusi ühiskonna jaoks. Kümmel on šokeeritud poliitilise eliidi ringkaitse üle, mis võimaldas riisuda 32 miljonit dollarit. Ta on väga nördinud riigitegelaste valetamise ning ametikoha kuritarvitamise üle. “Kas te ikka kujutate ette, et Eestis on võimalik riisuda 32 miljonit dollarit nii, et sellele ei pööra tähelepanu ei politsei, KAPO, prokuratuur, kohtusüsteem ega parlamendi enamus ning valitsus? “ küsib Kümmel ja heidab ka ajakirjandusele ette, et see on pugenud põõsasse. “Vähe sellest, tõe rääkijaid on püütud naeruvääristada ja sildistada,” heidab Kümmel ette.  Kuidas teha nii, et sellised asjad ei korduks, see peaks olema kogu selle räpase loo peamine küsimus,  leiab ajakirjanik Toomas Kümmel.

Allikas: http://www.pealinn.ee/koik-uudised/kummel-eesti-panga-petuskeemi-ja-eliidi-ringkaitse-abil-riisuti-32-n16573

 

1 kommentaari:

Anonüümne 3. juuni 2014, kell 18:27  

Toomas Kümmel
pannakse tõenäoliselt vangi püha Siimu solvamise eest . Mida Kümmel ei mõista?
Seda, et eestlane armastab suuri vargaid ja rehepappe nagu Siim!
No küll varastas peenelt! Just nii imetleb varas-eestlaste enamus. Imetleb kuidas Siim "oskab elada"!
Eestlane armastab sulisid! Teadagi miks...
aga T. Kümmelist saab nüüd eesti rahva vaenlane.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP