RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 3. juuni 2014

Lastekaitsjad soovitavad samasooliste kooselu selgitustööga alustada juba lasteaiast



MTÜ Lastekaitse Liit hinnangul on riigikogu menetluses olev samasooliste kooselu seadustamine tervitatav samm ühiskonna avatuse ja võrdõiguslikkuse poole. Et see protsess valutumalt kulgeks, tegi liit omalt poolt soovituse, et koolides ja lasteaedades suurendataks selgitustööd samasooliste ja nende kooselu kohta.
"Selleks vajalikud ressursid peab leidma riik. Lapse heaolu tagab muu hulgas kaaslaste teadlik ja neutraalne suhtumine samasoopaaridesse," kirjutas liit riigikogu õiguskomisjonile.
Liidu seisukoht on, et ükskõik millisel kujul kooseluseadus vastu võetakse, tuleb esikohale seada lapse huvid, nagu need on sätestatud ÜRO lapse õiguste konventsioonis. Lapsendaja peab tagama lapse heaolu, muu hulgas pikaajalise mõjuga otsustusi tehes.
"Arvestada tuleb lapse enda arvamust, kas ta soovib saada lapsendatud. Perekonnaseaduse järgi võib vähemalt 10aastast last lapsendada ainult tema nõusolekul. Arvestada tuleb ka noorema lapse soovi, kui lapse arengutase seda võimaldab," kirjutasid lastekaitsjad.
Toimetas
Priit Luts
 
__________________
"Lastekaitsjad" on võtnud täpselt vastupidise seisukoha kui neilt oleks oodanud. Läänest pealetungiva värdideoloogia vastu tuleks lapsi hoopis kaitsta.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP