RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 16. juuni 2014

MATTI ILVES: EL PAKUB 6000 € IGA PÕGENIKU ÜMBERASUSTAMISE EEST

Euroopa Komisjoni volinik Cecilia Malmstroem kutsub liikmesriike üles võtma vastu  rohkem pagulasi, ning pakub 6000 € toetust iga põgeniku eest kes on võetud laagritest väljaspool E Liitu ja ümberasustatud ühte osariiki. Malmstroem rõhutas, et tänu jätkuvale vägivallale ja vaesusele enamikus ELi ümbritsevates riikides, Üha rohkem põgenikke püüab tulla Euroopasse lähikümnenditel lootuses, et neile antakse varjupaik.
ELi volinik kritiseeris Euroopa riike, kes tunnevad vastumeelsust võtta vastu rohkem pagulasi, sest see pidi sundima põgenikke otsima ebaseaduslikke teid jõudmaks Euroopasse.
"Igal aastal umbes 80.000 põgenikku on ümberasunud, enamik neist leidsid uue kodu USAs, Kanadas või Austraalias," ütles Malmstroem. "Aastal 2013, ELi riigid on valmis vastu võtma umbes viis tuhat pagulast ümberasustamiseks ja see on häbiväärne," rõhutas ta, lisades, "et pool 28. ELi liikmesriikidest ei osale isegi põgenike ümberasustamise programmis."

Samal ajal unustab volinik ära need pagulased, kes massiliselt jõuavad liitu ja neid ei saadeta tagasi kodumaale vaid enamus jääb siia elama, ning nad saadetakse laiali osariikidesse kvootide alusel. Lootusetu on võidelda vägivalla ning vaesusega lubades põgenikke massiliselt E Liitu. Kummaline on ka Cecilia Malmstroem´i võrdlus USA, Kanada ja Austraaliaga, sest need riigid ongi immigrantidest koosnevad. ELi rõhuv enamus osariike on aga veel siiani ametlikult rahvusriigid. Meile on ka teada Euroopa Komisjoni püüdlus, kujundada rahvusriigid ümber segarahvastikuga inimmassiks, sest selliseid on kergem valitseda.

Euroopa Liit peaks kõigepealt võitlema vaesusega liidu sees. "Õhtuleht": "Rahvusvahelise Tööorganisatsiooni (ILO) avaldatud andmetel on Euroopa Liidu (EL) kriisi ajal rakendatud säästumeetmed paisanud ligi 800 000 last vaesusse ja tunduvalt õõnestanud Euroopa heaoluühiskonda, kirjutab EUobserver. ... Euro- ja võlakriisi lahendamise asemel on ELi abinõud suurendanud töötust, langetanud palku ja tõstnud makse, tõdes ILO."

Massiline immigrantide lubamine liitu aga halvendab veelgi olukorda ja ei vähenda kübetki vaesust ja vägivalda maailmas.

Kasutatud allikas: http://www.worldbulletin.net/world/138302/eu-offers-6000-euro-for-each-refugee-resettlement

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP