RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 6. juuni 2014

MATTI ILVES: EUROOPA PARLAMENDIS LIIDU VASTASD JÕUD EI OLE KAHJUKS ÜHTSED

Nagu karta võis, ei ole Euroopa Parlanendis Euroopa Liidu vastased rahvuslikud jõud ühtsed ja vaevlevad vastuolude küüsis, nii nagu ka Eesti see rahvuslaste puhul tavaks.
Seetõttu nad ei ole võimelised esinema ühtse löögirusikana ja avaldavad parlamendi tööle väiksemat mõju kui see võinuks olla.

Kõige suurem vastuolu valitseb kahe iseseisvuslase, Briti Iseseisvuspartei (UKIP) juhi Nigel Farage ja Prantsuse Rahvarinde (Front National, FN) liidri Marine Le Pen´i vahel.
Nigel Farage on ütelnud, et ei tee koostööd Marine Le Pen´iga ja süüdistab teda antisemiitlikes seisukohtades, lisades veel, et nad on pärit erinevatest poliitilistest perekondadest. Sellest võib ka aru saada, sest Frage poseerib meelsasti isegi igasuguste värvilistega koos fotodel, lisan neist ühe, mis tehtud valimisvõidu puhul:
Nüüd kavatseb Nigel Farage teha koostööd  Beppe Grillo´ga, Itaalia Viie Tähe Liikumisega (Movimento 5 Stelle, M5S) ja plaanis on ühine parlamentaarse fraktsiooni loomine. Fraktsiooni loomine on tähtis, sest sellest oleneb komisjonide juhtide, raportööride ja mitmete parlanentaarsete ametikohtade paikapanemine, ning samuti sõltub EPs toimuvate debattide kõneaja jaotamine.
EP kodukorra järgi on uue fraktsiooni moodustamiseks vaja vähemalt 25 saadikut, kes peavad olema valitud vähemalt ühest neljandikust liikmesriikidest. Parlamendi fraktsioonid tuleb paika panna enne 1. juulil algavat esimest täiskogu.
Marine Le Pen´i FN on omalt poolt juba moodustanud nn. paremäärmusliku fraktsiooni. Sinna kuuluvad  Hollandi PVV, Belgia Vlaams Belang, Itaalia Põhja Liiga, Austria Vabaduspartei. Samuti on osaliselt liitunud kreeklaste Kulne Koidik ja Ungari Jobbik.

Loodame, et need kaks fraktsiooni suudavad olulisemates küsimustes siiski koostööd teha. M. Le Pen peab nüüd ennast opositsiooni liidriks ja kahju oleks kui ta ning Nigel Frage - kes on harjunud samuti liidrirollis olema - lausa tülli pööraksid.

Kasutatud allikas:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/06/03/farage-und-grillo-planen-allianz-im-eu-parlament/

1 kommentaari:

Anonüümne 7. juuni 2014, kell 22:14  

Imelik, et Martin Helme jumaldab inglise imperiaalse egoismi tegelast Farage't. Tõelist multikulti ja neegude sõbrameest, mustanahalist uusinglise riiki..
Meest, kes ei pea oma etnilisestt rahvast lugu ja riigi tumestumine kui töömotivatsioon languses.
M. Le Pen on rahvuskehandi kui keele kaitsja ja näeb tulevikku eeskätt rahvusriigina ja ühtse rahvuskehandina.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP