RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 25. juuni 2014

MATTI ILVES: ITAALIA VAEVLEB VÕLAKRIISIS


On tegelikult ime, et Itaalia majandus pole veel kokku kukkunud, aga ilmselt see nüüd siiski juhtub ja osariigil tuleb pöörduda E Liidu poole, et saada abi Euroopa Stabiilsusmehhanismist (ESM) ning võib-olla ka Euroopa Finantsstabiilsusfondist (EFSF), kas seda veel kasutatakse teavad vaid Brüsseli bürokraadid ja Eestil on ka suur au asuma toetama ühte Euroopa "vaesuses vaevlevat " suurriiki. Itaalias oli veel võla suhe aasta tagasi SKP-sse 130,3%, nüüd aga veelgi kõrgem, mis on katastoofiline ja täiesti võrreldav juba Kreekaga.

Itaalia võitleb praegu suure kriisiga, riigivõlg seal kasvas rekordtasemele 2 000 000 000 000 €-ni. Mai lõpus teatas Itaalia uus peaminister Renzi suurest majanduse stiimuleerimise programmist, paraku seda rahastatakse jälle uusi võlgu tehes. Võlg kasvas ainult 2014 aprillis 26 250 000 000 €, võrreldes eelmise kuuga. Võrreldes aprilliga 2013 on kasv 103 miljardit eurot.
Lisaks on Itaalia pangandussektoril tohutud probleemid ja nad ootavad abi Euroopa Keskpangalt. Eestlastel soovitan peagi hakata taas meie valitsuse ja Riigikogu lahkel kaasaaitamisel (ühinemine rööveliku ESM-ga ja EFSF-ga) püksirihma pingutama. Vaadake ka väga head Paul Tammerti videot ESM-ist:
Kasutatud allikas: http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/06/16/kmapf-gegen-die-krise-italiens-verschuldung-auf-allzeithoch/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP