RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 8. juuni 2014

Pulleritus: Uskumatu lugu Eesti nüridemokraatiast (a la Venemaa)

Jätame nüüd korraks spordi ja omavahelised arvete õiendamised kõrvale. Las ma räägin teile tõeliselt skandaalse loo sellest, kuidas Eestis demokraatia tegelikult «toimib». See ei erine mu meelest suurt Venemaast. Ja kui küsite, miks kirjutan sellest siin, spordiblogis, siis seepärast, et mujal ei lasta löögile. Aga eks püüdke tänapäeval infot kinni hoida! Good luck! Nii et siit see tuleb. Sest mind häirib ja riivab valusalt, et Eesti ajakirjandus, kus ma töötan, on antud teemat käsitledes olnud tülgastavalt erapoolik ja kallutatud.

Esmaspäeval peab riigikogu õiguskomisjonis tulema arutlusele kooseluseaduse eelnõu. Õiguskomisjon peab näitama sellele nn rohelist tuld, et eelnõu saaks minna riigikogu suurde saali esimesele lugemisele. Selleks peab õiguskomisjoni enamik olema selle poolt. Aga kes kuulusid eilse, neljapäevase seisuga kümneliikmelisse õiguskomisjoni, ja milline on nende meelsus kooselu seaduse suhtes:

Marko Pomerants – vastu;
Igor Gräzin – vastu;
Ken-Marti Vaher – vastu;
Peeter Võsa – vastu;
Eldar Efendijev – vastu.

Nagu näete, oli lootusetu, et kooseluseaduse eelnõu oleks esmaspäeval õiguskomisjonist läbi läinud.

Aga pole lootusetuid olukordi, kui mängu astuvad Eesti poliitikud. Eile tegi Keskerakond vangerduse, viies Efendijev õiguskomisjonist kultuurikomisjoni ja tuues kultuurikomisjonist õiguskomisjoni Yana Toomi, kes on olnud kooseluseaduse poolt. Kuid vähe sellest. Tänase, reedese info kohaselt peaks esmaspäevasel istungil Gräzinit asendama Imre Sooäär, kelle seksuaalsest orientatsioonist tulenevalt pole kahtlust, millisel seisukohal tema antud küsimuses on.

Vaat nii tehakse Eestis poliitikat ja seadusi!

Aga see, head Eesti inimesed, pole veel kõik.

Tuhanded inimesed on saatnud riigikogu neljale suurele fraktsioonile protestikirju kooseluseaduse vastu, aga riigikogu käsitleb neid kodanike saadetud protestikirju rämpspostina. Suurem osa elektroonilisi protestikirju on suunatud otse prügikasti. Need on riigikogu hinnangul spämm. Braavo, nii suhtleb võim rahvaga! Braavo, nii palju hoolib võim rahva arvamusest!

Kuulsin, et Siim Valmar Kiisler, viie lapse isa, on üritanud juba tükk aega teada saada, kes ja miks riigikogus need protestikirjad blokeeris, aga isegi tema pole sellele jaole saanud. Samas olen kuulnud, et siin pidi oluliselt olema mängus riigikogu tähtsa tegelase käsi, aga kuna mul tõendeid EN vastu napib, siis ei saa ka nime avalikult välja käia.

Ometi, nii uskumatu, kui see ka ei tundu, ei ole seegi veel kõik.

Kas te teate, et siseministeerium ja justiitsministeerium on andnud kooseluseadusele puhttehnilises mõttes ülikriitilise hinnangu? Seda näeb näiteks siin, E-Õiguse portaalist (tehke otsingus päring "kooseluseadus").

Muidugi te ei tea seda, sest Eesti ajakirjandus sellest ei kirjuta. Sest ega see teema ole ju mingi habemega naine!

Kas te teate, et ka Notarite Koda on kooseluseaduse osas ääretult kriitiline? Kui ei tea, siis lugege siit!

Ja kui teil on ikka veel raskusi teemas orienteerumisega, kuulake möödunud pühapäeva Kuku raadio saadet «Vanamehed kolmandalt» (Ülle Madise, Jüri Adams, Vootele Hansen), just alates 32:40-st, kus Jüri Adams, Eesti põhiseaduse projekti peamine autor (!), laseb kooseluseaduse sõelapõhjaks ja annab mõista, et seda ei ole tegelikult üldse vaja.

Aga see kõik ei loe absoluutselt midagi, sest Eestis teevad ikka mõned poliitikud seda, mida nad tahavad ja heaks arvavad.

Vaat see on teema – ma ütleksin, et Bonnieri preemia vääriline teema –, mitte see, kes Tartu rattarallil millise koha sai ja kes Jõgeval millises gruppettos lõpetas.

Allikas: http://suusk.blogspot.com/2014/06/pulleritus-uskumatu-lugu-eesti.html

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP